(11-05-2019, 14:38)Daras napisał(a): Ale ja nikogo do niczego nie zamierzałem przekonywać. Po prostu odsyłam produkty, których nie potrzebuję i oczekuję zwrotu zapłaty. Czy muszę się z czegoś tłumaczyć?
Przypomnę do czego się odnosiłem:
(10-05-2019, 23:01)Daras napisał(a): Jednak męczą mnie czynności reklamacyjne. W przypadku Amazonów to: drukowanie formularza, ponowne pakowanie płyty, wizyta na poczcie, wypełnianie dodatkowego kwitu. Strata czasu.
Więc Ci odpisałem, że bez żadnego problemu możesz od Amazona dostać zwrot kasy i nie odsyłać im tego reklamowanego filmu co jak sam stwierdziłeś jest męczące i czasochłonne.
Myślisz, że robisz im w ten sposób dobry uczynek ? Nic bardziej mylnego, w przypadku produktu o stosunkowo niskiej wartości tak naprawdę generujesz im dodatkowe koszty, tym bardziej w sytuacji, że jesteś dla nich zagranicznym klientem i to oni muszą ponieść dodatkowe koszty wysyłki od Klienta. Ale to cała procedura reklamacyjna i jej czasochłonność powoduje dla nich największe koszty - oni doskonale o tym wiedzą i w takiej sytuacji nawet proszą mnie o nieodsyłanie uszkodzonego/niezgodnego z opisem produktu lecz ew. sprezentowanie go komuś.
(11-05-2019, 14:38)Daras napisał(a): Ależ oczywiście, że nikt nie sugeruje. Po prostu wykazałem różne „wady” opisów BD info, bo raz na ruski rok wprowadzają one w błąd także w kwestii wersji PL. Ale o tym już wspominałem.
Z tym, że to nie jest żadna wada BDInfo - pisałem Ci już, że ktoś w authoringu się machnął i w miejsce polskich napisów dodał portugalskie. Również buszując po menu tej zwalonej płyty Some Like it Hot masz do wyboru polskie napisy, po których wyborze otrzymujesz portugalskie titulki.
Podobnie ma się sprawa z resztą tych opisanych przez Ciebie wad - wybacz, ale gdy je czytałem to dostałem ataku śmiechu połączonego z facepalmem.
Zrób sobie kiedyś taki test i wybierz się do dowolnej restauracji i poinformuj kelnera czy właściciela, że wadą jego restauracji jest to, że na podstawie karty menu nie jesteś w stanie poczuć smaku danej potrawy - podejrzewam, że jego reakcja będzie podobna do tej mojej

Tak poza tym pozwól, że zapytam o jeszcze jedną rzecz - czy to poniższe zdanie mam rozumieć jako pytanie na serio czy ironię ?
(10-05-2019, 23:01)Daras napisał(a): OK, wszedłem na stronę pana Porala i przy poszukiwanym przeze mnie tytule znalazłem np. Anglię. Pytanie brzmi: czy kupując w ciemno wydanie angielskie, np. to https://www.amazon.co.uk/Living-Daylights-Blu-ray-Timothy-Dalton/dp/B00A8M1B0I na pewno dostanę PL?
Tak, btw to ta Legenda pijanego mistrza z amazon.com o której wcześniej rozmawialiśmy ma polskie napisy tak jak przypuszczałem (m.in. dzięki temu pełnemu wad BDInfo
). Sprawdzone osobiście.