(11-05-2019, 15:39)Gieferg napisał(a): Co ma jedno z drugim wspólnego? 1080i to nie SD. A że zdarzy się SD-upscal w 1080i to zupełnie inna sprawa i tego nie da się stwierdzić na podstawie BDinfo.
Zgadza się, ale nie każdy o tym wie. Zatem...
(11-05-2019, 14:38)Daras napisał(a): Zatem podjąłem próbę ukazania szerszego kontekstu sprawy, bo szukanie pożądanej płyty to proces nieco bardziej złożony. Dla mnie, jeśli już, BD info może stanowić jedynie punkt wyjścia do eksploracji.
Na marginesie. 1080i jak najbardziej może ukazać jakość SD i oczywiście tylko to miałem na myśli. Zaczyna się?
(12-05-2019, 07:38)misfit napisał(a): Tak poza tym pozwól, że zapytam o jeszcze jedną rzecz - czy to poniższe zdanie mam rozumieć jako pytanie na serio czy ironię ?
(10-05-2019, 23:01)Daras napisał(a): OK, wszedłem na stronę pana Porala i przy poszukiwanym przeze mnie tytule znalazłem np. Anglię. Pytanie brzmi: czy kupując w ciemno wydanie angielskie, np. to https://www.amazon.co.uk/Living-Daylights-Blu-ray-Timothy-Dalton/dp/B00A8M1B0I na pewno dostanę PL?
Powyższe stanowi subtelną ironię, choć może zbyt mocno zawoalowaną. Przez cały czas wykazywałem niedoskonałości BDinfo. Ja bym nie napisał, że włącza Ci się „tryb klauna” lub coś w tym stylu. Wypocząłeś?
(12-05-2019, 07:38)misfit napisał(a): Tak, btw to ta Legenda pijanego mistrza z amazon.com o której wcześniej rozmawialiśmy ma polskie napisy tak jak przypuszczałem (m.in. dzięki temu pełnemu wad BDInfo). Sprawdzone osobiście.
Ano właśnie. Zatem po raz kolejny powtórzę, że Bdinfo może wprowadzać w błąd. Tu pełna zgoda. Na to właśnie zwróciłem uwagę w swoich postach po „jednoznacznej” wypowiedzi Mariana (cudzysłów użyty rozmyślnie).
„O pijanym mistrzu” być może napiszę kilka słów w innym wątku. W latach 80 – tych przeczytałem ciekawą książkę na temat produkcji z Hong Kongu. Wspomniałem Ci o tym w korespondencji prywatnej. Wygląda na to, że posiadasz coś w rodzaju perełki – nagrodzony film zamykający starą epokę wuxia.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

). Sprawdzone osobiście.