(08-06-2019, 14:19)MarianPaz napisał(a):(08-06-2019, 13:25)Daras napisał(a): Na marginesie. Wpisz na you tube np. „Popioły” (1965). Przeżegnasz się. To jest dopiero SYF"Popioły" przez kilka lat były dostępne za darmo w jakości HD na vod.pl a wspomniane "Przesłuchanie" jest w serwisie Ninateka (1080p 9Mbps). Dla mnie pchanie się w dzisiejszej dobie w DVD jest już nonsensem, poza tym słabo prezentowaloby się to na moich kinowych stu calach.
Wyjaśniłem już, że nie wszystko dostępne jest w necie lub na innych nośnikach! To że coś było (lub być może przez chwilę będzie) na vod.pl nie jest dla mnie argumentem. Z tego powodu nadal „pcham się” w DVD. Nie uważam tego za nonsens. Każdy ma prawo wydawać własne pieniądze wedle uznania. Wyrażano to wielokrotnie na forum expressis verbis.
Odnośnie „Przesłuchania”. Faktycznie, film jest w miejscu, które wskazałeś. Ale nie lubię woskowiny. Dla mnie ten obraz to ewidentny syf względem DVD. Ewidentny! Porównałem i podtrzymuję rekomendację zakupową. Widać mam dobry ekran projekcyjny, choć chyba nie mniejszy niż Ty.
Dajmy spokój. Odszedł wyrazisty reżyser...
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.