23-06-2019, 12:56
(23-06-2019, 08:17)Wolfman napisał(a): @Daras jesteś jedyny, który pisze o kimś na forum per pan. Po co? Brzmi to dziwnie. Zwłaszcza, że obstawiam, że jesteś najstarszy.
Masz rację. Czynię tak nieco podświadomie. Zatem wyluzuję, tym bardziej, że niekiedy sam apeluję o swobodniejsze podejście do forumowych dyskusji.
Choć pamiętam seanse z kin lat 70 – tych, to nie jestem aż tak stary jak można by wnioskować z niektórych Darasowych wypowiedzi. Analizując wybrane posty wnoszę, że jestem jedynie o kilka lat bardziej posunięty od pewnego (dość aktywnego) tu dinozaura.
Korben, widać jest nas tu więcej niż sądziłem.
Marioo ma rację. Dvdmax bywa wyjątkowo niewiarygodny w zapowiadaniu polskich edycji. Zauważyłem to już kupę lat temu. Ciekawe skąd biorą te abstrakcyjne dane?
Jeszcze szczypta biadolenia, ale szlag trafia. W innym miejscu stwierdziłem (pomógł w tym Marian), że obecnie dane rekonstrukcje cyfrowe można obejrzeć wyłącznie na DVD. Pomijam emisje telewizyjne bo te nie są w zasięgu ręki / na życzenie. W tym całym „dramacie” czuję się dość komfortowo nie będąc krytykowanym za kupowanie fizycznych nośników SD. Bo czy mam inne wyjście w dużym oraz (podobno) rozwiniętym państwie UE?
I jeszcze coś. W całej tej determinacji (a ceny kiedyś nie chciały spadać) potrafiłem płacić po 200 zeta za polskie filmy BD sprowadzone z Japonii. Czujecie to? Ja naprawdę mam dużo żalu do polskich wydawców.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.