Najzwyczajniej w świecie zapomniałem zapytać Cię o osobiste doświadczenia. Dzięki.
Z praktyką poczekam do września / października. Muszę gruntownie rozważyć nowe zakupy, bo nie tylko chodzi o odtwarzacz, lecz także płyty UHD.
Tymczasem kilka zdań od speców wyciągających kasę:
Oszałamiająca jakość obrazu nawet na telewizorach SDR .Wyjątkowa technologia mapowania odcieni konwertuje obraz Ultra HD Blu-ray na rozdzielczość SDR, zachowując maksimum cech zawartości 4K i dając na telewizorach SDR obraz lepszy niż w przypadku dysków Blu-ray.
https://shop.panasonic.pl/DMP-UB400EGK.html?cgid=root&pmin=0%2C00&start=372
Powyższe przeczytałem bodajże dopiero wczoraj. Pomijając ten cały „bełkot” marketingowy, już wiele miesięcy temu założyłem, że coś na swoim pomyśle ugram. I tak będzie, choć oczywiście bez cudów. Jetem realistą.
Teraz „zadrę z Bogami”.
Bez względu na posiadany sprzęt nigdy, i powtórzę, nigdy nie kupię płyty UHD skończonej w postprodukcji na 2K. Swój stosunek do wszelkiej maści konwersji (czy „konwersji up”) wyraziłem wielokrotnie. Mamy XXI wiek i od technologii wysokiej próby oczekuję produktów na miarę epoki. Dopełnię - mam na uwadze li tylko nabywanie krążków.
Jak najbardziej koledzy mogą mnie przekonywać ad vocem, co być może odniesie jakiś skutek wobec innych konsumentów. I dobrze.
Z praktyką poczekam do września / października. Muszę gruntownie rozważyć nowe zakupy, bo nie tylko chodzi o odtwarzacz, lecz także płyty UHD.
Tymczasem kilka zdań od speców wyciągających kasę:
Oszałamiająca jakość obrazu nawet na telewizorach SDR .Wyjątkowa technologia mapowania odcieni konwertuje obraz Ultra HD Blu-ray na rozdzielczość SDR, zachowując maksimum cech zawartości 4K i dając na telewizorach SDR obraz lepszy niż w przypadku dysków Blu-ray.
https://shop.panasonic.pl/DMP-UB400EGK.html?cgid=root&pmin=0%2C00&start=372
Powyższe przeczytałem bodajże dopiero wczoraj. Pomijając ten cały „bełkot” marketingowy, już wiele miesięcy temu założyłem, że coś na swoim pomyśle ugram. I tak będzie, choć oczywiście bez cudów. Jetem realistą.
Teraz „zadrę z Bogami”.
Bez względu na posiadany sprzęt nigdy, i powtórzę, nigdy nie kupię płyty UHD skończonej w postprodukcji na 2K. Swój stosunek do wszelkiej maści konwersji (czy „konwersji up”) wyraziłem wielokrotnie. Mamy XXI wiek i od technologii wysokiej próby oczekuję produktów na miarę epoki. Dopełnię - mam na uwadze li tylko nabywanie krążków.Jak najbardziej koledzy mogą mnie przekonywać ad vocem, co być może odniesie jakiś skutek wobec innych konsumentów. I dobrze.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.