Trudno jest pisać na walizkach. Jednak nie mogłem się powstrzymać.
Marian w roku 2014 napisał:
Daras powoli dochodzę do wniosku że masz obsesję na punkcie dźwięku.
http://forum.kinopolska.pl/viewtopic.php?p=81740&sid=2dc9f43af63967cc132e8b5a11639ee1
A dziś?
Witaj w klubie.
Krótka dygresja i spadam. Kto pamięta początki kina domowego w Polsce? Ha, Daras owszem!
W latach 70 – tych należało posiadać kolorowy telewizor, np. marki Rubin oraz radio stereo (uciekła mi nazwa cudeńka). Co dalej? W każdą niedzielę około południa puszczano w TV koncert, który równolegle transmitowało radio. Oczywiście chodzi o niezapomniane audycje: STEREO I W KOLORZE!
P.S. 1
Poruszono tu pewną sprawę, którą z przyjemnością skomentuję w innym czasie.
P.S. 2
Kwestię potencjalnej przewagi home cinema nad wszelkiej maści pleksami 2K wyjaśniłem (ze dwa razy) wespół z kolegą Nie_Zbieram_Ale_ Lubie. Nie mam czasu aby to odnaleźć.
P.S. 3
Filmożercom planującym wkrótce urlop życzę udanego wypoczynku. Oczywiście bez komputera!
Marian w roku 2014 napisał:
Daras powoli dochodzę do wniosku że masz obsesję na punkcie dźwięku.

http://forum.kinopolska.pl/viewtopic.php?p=81740&sid=2dc9f43af63967cc132e8b5a11639ee1
A dziś?
(10-08-2019, 15:17)MarianPaz napisał(a): W zeszłym roku kiedy kompletowałem swoje kino domowe, zastanawiałem się czy nie wpakować większości budżetu w obraz (projektor JVC), a za resztę kupić jakąś namiastkę zestawu audio, czy tez rozłożyć koszt po połowie. Na szczęście wybrałem tą druga opcję, ponieważ z mojego punktu widzenia, to co widzę jest równie ważne jak to co słyszę i dobry zestaw daje dużo więcej radości z oglądania.
(...)
Witaj w klubie.
Krótka dygresja i spadam. Kto pamięta początki kina domowego w Polsce? Ha, Daras owszem!
W latach 70 – tych należało posiadać kolorowy telewizor, np. marki Rubin oraz radio stereo (uciekła mi nazwa cudeńka). Co dalej? W każdą niedzielę około południa puszczano w TV koncert, który równolegle transmitowało radio. Oczywiście chodzi o niezapomniane audycje: STEREO I W KOLORZE!
P.S. 1
Poruszono tu pewną sprawę, którą z przyjemnością skomentuję w innym czasie.
P.S. 2
Kwestię potencjalnej przewagi home cinema nad wszelkiej maści pleksami 2K wyjaśniłem (ze dwa razy) wespół z kolegą Nie_Zbieram_Ale_ Lubie. Nie mam czasu aby to odnaleźć.
P.S. 3
Filmożercom planującym wkrótce urlop życzę udanego wypoczynku. Oczywiście bez komputera!
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.