18-10-2019, 22:28
(18-10-2019, 13:33)Mierzwiak napisał(a): Daras, strasznie komplikujesz sobie życie. (O tym jaką forumową telenowelą jest ten Wielki Wybór Odtwarzacza nie wspominając) Nie mając ani wyświetlacza/projektora 4K, ani tym bardziej szerokiej palety barw i HDR, kupno odtwarzacza UHD tylko po to by doświadczyć... (...)
O rany, daj żyć.
Czytasz forum? Przecież w wielu wątkach / tematach wyjaśniałem jakich oczekuję korzyści po zakupie odtwarzacza 4K i podłączenia go do wyświetlacza FHD. Ze dwa / trzy razy dyskutowałem o sprawie oficjalnie z Misfitem (jakby co). Dziś tylko dwa punkty, bo naprawdę ręce opadają.1. Mój Philips BD przestał czytać krążki 3D. W latach premiery kosztował jakieś dwa koła. Skoro mamy obecnie na rynku odtwarzacze stereoskopowe za kilka stów, to zdecydowałem się na urządzenie 4K, po prostu. W czym kłopot?
2. Pisałem także, że mój pomysł może stanowić "bezbolesne" przejście na nową technologię. Dlaczego? W czasie korzystania z np. UB 420 można odkładać grosz na kompatybilny telewizor / projektor. Osoby zainteresowane koncepcją przy okazji uzbierają kolekcje płyt UHD.
Wkrótce zasiądę do testów. Z teorii wynika, iż wrażenia wzrokowe mogą dać satysfakcje. Przypomnę, że właśnie na Twoją prośbę wkleiłem na forum obszerne opracowanie dotyczące pozytywnych skutków konwersji 4K do 2K.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

) Nie mając ani wyświetlacza/projektora 4K, ani tym bardziej szerokiej palety barw i HDR, kupno odtwarzacza UHD tylko po to by doświadczyć... (...)