25-10-2019, 15:48
Ciekawe to wszystko. Mamy chyba najlepszy w świecie wątek dyskusyjny o konwersji HDR – SDR.
Trochę przeczesałem sieć i trąci malizną. Dobra robota Prodarek z tymi zrzutami. Ja nadal nie mam możliwości wykonania screenów. Natomiast zrobię u siebie stop klatki na pokazanych ujęciach (ekran 100 cali i projektor FHD). Porównam. Jeśli moje obserwacje okażą się godne uwagi to napiszę o swoich odczuciach.
Kurna, chyba rzucę robotę. Ciekawe to wszystko.
Podarek, już Cię o to pytałem, ale teraz podejdę do sprawy bardziej teoretycznie. Czy w twojej ocenie UB 420 podczas konwersji do SDR przepuści 10 bit, jeśli wyświetlacz wspomaga Deep Color? Ja wiem, że Ty nie masz DC, ale chodzi mi o teorię. W mojej ocenie te bity powinny przejść.
Trochę przeczesałem sieć i trąci malizną. Dobra robota Prodarek z tymi zrzutami. Ja nadal nie mam możliwości wykonania screenów. Natomiast zrobię u siebie stop klatki na pokazanych ujęciach (ekran 100 cali i projektor FHD). Porównam. Jeśli moje obserwacje okażą się godne uwagi to napiszę o swoich odczuciach. Kurna, chyba rzucę robotę. Ciekawe to wszystko.
Podarek, już Cię o to pytałem, ale teraz podejdę do sprawy bardziej teoretycznie. Czy w twojej ocenie UB 420 podczas konwersji do SDR przepuści 10 bit, jeśli wyświetlacz wspomaga Deep Color? Ja wiem, że Ty nie masz DC, ale chodzi mi o teorię. W mojej ocenie te bity powinny przejść.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.