(25-10-2019, 17:35)prodarek napisał(a): Zasadniczo pytanie twoje jest takie czy konwersja HDR > SDR nie robi z filmu 8-bit tak?
Dokładnie. Dzięki za obszerne cytaty. Tyle, że podobnie jak Misfit nie wiedzę w nich konkretnej odpowiedzi. Można jedynie wywnioskować że 10 bit przejdzie (?).
UB 420 powinien mieć pod maską najważniejsze składowe UB 820 / UB 900. Chyba jest na ten temat w necie jakiś klip, bo polscy spece pojechali na „zlot” Panasonica i zdali relację (na 80% coś takiego oglądałem).
(25-10-2019, 18:12)misfit napisał(a): W OPPO podłączonym do Epsona FHD i po włożeniu płyty UHD BD mogę zobaczyć na wyjściu 1920x1080 10/12-bit 4:4:4 lub 4:2:2, kwestia ustawień odtwarzacza. To samo na pewno jest w Panasach.
No więc właśnie. Teoretycznie rzeczone 10 bit zobaczymy bez odcięć. Przede mną sporo pracy „organoleptycznej”. Posiedzę nad tym. Od lat czekam na sposobność wykorzystania funkcji Deep Color w swoich rzutnikach FHD.
Na marginesie, taki Maciej Koper to ma dobrze. Z tego co wyczytałem potrafi on za pomocą specjalnego urządzenia odczytać co mu wchodzi na wyświetlacz. A może ktoś z użytkowników niniejszego, oraz tamtego forum (nie gorszego od naszego
) podpyta kolegę o sprawę.Jakby co, w sobotę / niedzielę odcinam się od netu.
EDIT:
Poprawiłem słówko "ona" na "on". Maciej to imię męskie.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.