(21-12-2019, 03:18)Gieferg napisał(a): Najlepszy jak dotąd odcinek nr 3 połączenie sceny walki ze strzygą i przemiany Yen bardzo udane.Jest to bezdyskusyjnie najlepszy odcinek całego pierwszego sezonu. Przeplatanie się dwóch końcowych scen - bajka.
(21-12-2019, 03:18)Gieferg napisał(a): [...]za to Triss... nie wiem kto i dlaczego uznał, że to dobry wybór. Na zdjęciach jakoś się prezentowała, ale nie mogę jej przeboleć. Ma coś z twarzą, co sprawia, że w wiekszości ujęć wygląda na conajmniej 40 lat.Spośród czarodziejek i czarodziejów najlepiej obsadzona została Tissaia De Vries - trafione w punkt zarówno zachowanie jak i wygląd. Szkoda, że w ostatnich odcinkach została nieco "zepsuta".
(21-12-2019, 03:18)Gieferg napisał(a): Jak na razie (tzn do trzeciego odcinka) zasada jest prosta - Wątek Yen dzieje się najwcześniej, następnie wątek Geralta, a wątek Ciri to wydarzenia najpóźniejsze.
Thx. Po opiniach widzów w internecie wnioskuję, że problem z chronologią to jedna z głównych wad serialu.
(21-12-2019, 03:18)Gieferg napisał(a): Sapkowski w książkach robił dokładnie to samo.Książki rządzą się zupełnie innymi prawami niż ruchome obrazki.
(21-12-2019, 07:20)piti198 napisał(a): Dziadostwo i profanacja na poziomie TROS. Swoją recenzję napisałem na stronie głównej i nie chce mi się tego powtarzać. Nie wiem jak ktoś mieniący się fanem twórczości może to oglądać. Rzygam tym kiczem.Bez przesady. Serial jest jak najbardziej ok a może być tylko lepiej bo saga jest łatwiejsza do zekranizowania niż pojedyncze opowiadania.
Szkoda, że obsady nie da się poprawić w mało inwazyjny sposób bo nietrafiony casting i drętwe aktorstwo bolało mnie najbardziej.
Cytat: woją recenzję napisałem na stronie główneZastanawiałem się który to z forum opisał smak pomarańczy jedynie liżąc skórkę
W dodatku wraz z upływem czasu nazwa recenzji ewoluowała LOL Busted!
Moje aukcje na OLX