26-12-2019, 23:10
(26-12-2019, 19:43)Glaeken napisał(a): Manta, HDZeta, Novamedia, Filmarena itd. itp. ... i to jest kolekcja! A nawet inwestycja. A nie plastiki za 20pln z MM - nieważne co, ważne, że z promocjihttp://forum.filmozercy.com/watek-kolekcja-bluray-dvd-wojo134?page=12#message
p.s.: ie bardzo widzę klucza/reguły... wygląda na to, że kupujesz jak leci - wszystkie gatunki.
Przyznam że tego rodzaju kolekcjonerskie wydania fajnie wyglądają, ale dla mnie są to niepotrzebne "śmieci".
Nie widzę najmniejszego sensu pakować pieniędzy na książeczki, plakaty, puszki i inne dodatki gdy i tak interesuje mnie jedynie zawartość Blu-ray. Z tego powodu trudno nazwać mnie kolekcjonerem. Zresztą pieniądze jakie przeznaczam na płyty są pewnie i tak ułamkiem tego co niektórzy wydają w miesiąc.Niemniej doceniam tego typu kolekcje, bo co by mówić świetnie się to prezentuje i pewnie często tego typu wydawnictwa zyskują na wartości. Oczywiście też nie rozumiem ludzi ktorzy kupują wszystko jak leci, ale może zwycięża chęć ciągłego powiększania kolekcji, wszystko jedno o co byle było więcej na półce. U mnie kryterium zakupu jest proste - 95% tytulow jakie posiadam, to filmy ktore juz widzialem, cenię i bede chciał do nich wracać, dlatego są to głównie starocie. W miarę możliwości staram się kupować też te wydania które są jakościowo lepsze (nowe transfery).