Byłem w kinie i mi się podobało. Akcja zaczyna się od samego początku i nie zwalnia tempa. Cierpi na tym trochę ekspozycja, a raczej jej brak. Film jest dosyć krótki, coś ok 1,5 h. TJ Miller gra tam postać typowo od robienia żartów, jeden dobry suchar wziął mnie z zaskoczenia
. Dla niektórych ciekawostką może być fakt, że film nawiązuje do twórczości HP Lovecrafta. Sam reżyser potwierdził, że to co widać w filmie jest tym czym ludzie się domyślali. Dla mnie najbliżej jest temu filmowi do mieszanki Obcego i Kuli tylko na wysokich obrotach.
Planuję też kupić jak wyjdzie na płytach. Na blu-ray.com wspominają o wersji 4k z Australii, ale po przekierowaniu do Amazonu pokazuje zwykłe blu-ray.
Moja ocena: 4/5 ale zaznaczam, że jestem sympatykiem gatunku.
. Dla niektórych ciekawostką może być fakt, że film nawiązuje do twórczości HP Lovecrafta. Sam reżyser potwierdził, że to co widać w filmie jest tym czym ludzie się domyślali. Dla mnie najbliżej jest temu filmowi do mieszanki Obcego i Kuli tylko na wysokich obrotach. Planuję też kupić jak wyjdzie na płytach. Na blu-ray.com wspominają o wersji 4k z Australii, ale po przekierowaniu do Amazonu pokazuje zwykłe blu-ray.
Moja ocena: 4/5 ale zaznaczam, że jestem sympatykiem gatunku.
LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5