10-04-2020, 18:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2020, 18:08 przez Szczepan600.)
SUPERNATURAL -> Ja dzisiaj skończyłem 14 sezon Supernatural na Prime. Kiedyś oglądałem do 8. Na BD nadrobiłem trzy kolejne, i teraz zmłóciłem kolejne. Cóż... serial jest specyficzny, niemal telenowelowy, ale miłośnicy horroru, potworów, lat 70-90 i "braterskich więzi" będą zachwyceni. Dla mnie to w zasadzie ukochany tasiemiec, któremu zawsze brakowało moim zdaniem dwóch rzeczy... Budżetu, by faktycznie ukazywać skalę wydarzeń/monstrualność potworów i jakiegoś zwrotu akcji, który nie byłby wyrwany rodem z marvela lub właśnie brazylijskich nowel TV... No i doczekałem się. Ostatnie sezony starają się ugrywać wizualnie więcej (co rożnie wychodzi) i to doceniam, a finał 14 sezonu w końcu pcha fabułę na przewidywalne, ale miłe dla widzów tory. W końcu cały układ fabuły i kolejne zagrożenia, dramy i wskrzeszenia zyskują na większym znaczeniu i z wenezuelskiej telewizji przenosimy się do rozdmuchanej, greckiej tragedii w sercu USA.
Supernatural to kulturowy fenomen. W końcu grają to już 15 lat (sezon 15 będzie finałem całości). Jest tak samo popularny wśród kobiet i mężczyzn. I chociaż często tani, to stara się gonić swój czas i ukazywać aktualniejsze społecznie problemy i środowiska... nadal w sosie grozy i zabawy, gdzieś przez pryzmat retro świata, w którym zawiesili się bohaterowie, ale to zderzenie generuje najwięcej funu. Ja serdecznie polecam.
Supernatural to kulturowy fenomen. W końcu grają to już 15 lat (sezon 15 będzie finałem całości). Jest tak samo popularny wśród kobiet i mężczyzn. I chociaż często tani, to stara się gonić swój czas i ukazywać aktualniejsze społecznie problemy i środowiska... nadal w sosie grozy i zabawy, gdzieś przez pryzmat retro świata, w którym zawiesili się bohaterowie, ale to zderzenie generuje najwięcej funu. Ja serdecznie polecam.