(12-04-2020, 11:17)malin1976 napisał(a): Kupując ps5 końcem 2020 roku będę zmuszony zakupić również telewizor uhdCzyli nie masz TV UHD póki co.
(12-04-2020, 11:17)malin1976 napisał(a): i niestety sprzedać całą moją kolekcję filmów blu ray . Po prostu nie wyobrażam sobie oglądania na oledzie filmów w 1080p .A co złego stanie się tym filmom, gdy zostaną wyświetlone na ekranie UHD? Przecież tego nie sprawdzałeś, więc dlaczego zakładasz, że tak się nie da oglądać?
(12-04-2020, 11:17)malin1976 napisał(a): Swoją drogą to dlaczego nie produkują już telewizorów 1080p premium ? Przecież format uhd to na dzień dzisiejszy nisza i to trwa już kilka lat i nic nie wskazuje na upowszechnienie się tego formatu no chyba że sony ze swoją konsolą sprzedaną w ilości 100 milionów sztuk rozpowszechni na dobre te całe uhd .Nie produkują, bo to nie ma sensu. Po co inwestować i utrzymywać stare linie produkcyjne? Pojawiły się nowe technologie takie jak HDR, czy WCG i razem z rozdzielczością 4K zebrano to razem i sprzedaje się pod nazwą UHD. Dodajmy, że również w wersji premium. TV UHD nie wymyślili jedynie po to, żeby było na czym oglądać filmy na nośniku UHD BD. Przykładowo, Serwisy streamingowe (które, co wielokrotnie powtarzałeś, uważasz za docelową formę dystrybucji filmów w nadchodzącej przyszłości) oferują nie od dziś, rozdzielczość 4K i HDR. Z czasem będzie tego coraz więcej. Oferują po niewiele wyższej od Full HD cenie. Umknęło Ci to?
(12-04-2020, 12:45)malin1976 napisał(a): Do tego stare filmy w uhd będą na netflix , disney czy jakimś tam vodA co to znaczy "stare"? Bo mam jakieś nieodparte wrażenie, że w Twoim wydaniu to wszystko przed 2020.
Jakiś czas temu uraczyłeś nas złotą myślą, którą zacytuję poniżej (post źródłowy):
(15-02-2020, 18:22)malin1976 napisał(a): Jak dla mnie 4k to krótki etap przejściowy podobnie zresztą jak i hdr .Z jednej strony twierdzisz, że 4K i HDR, to chwilowa moda, z drugiej planujesz lub już pozbywasz się "starych" filmów, bo przecież będą dostępne właśnie w UHD, na streamingu. Na koniec jeszcze jakieś 8K, co to ma niby wszystko zmienić. W wątku o technologi 8K pisałeś:
(12-04-2020, 11:17)malin1976 napisał(a): Kupując ps5 końcem 2020 roku będę zmuszony zakupić również telewizor uhd
(04-03-2020, 11:14)malin1976 napisał(a): Z playstation 5 wjedzie 55 cali i też kanapy nie przysunę bo po co ? Ilość k nie ma dla mnie żadnego znaczenia .
(16-02-2020, 10:43)malin1976 napisał(a): Dla 80 cali 8k zbędne ? Dla projektorów 120 cali 8k zbędne ? W przeciętnym pokoju 5x5 metra 55 czy nawet 65 cali to przecież za mało . 3d minęło bo prawie nikt tego nie chciał oglądać a hdr zniknie gdy producenci telewizorów zobaczą że rynek się już nasycił i czas na coś nowego . Kwestia jednego dziesięciolecia i nadejdzie lepsze .Z każdym kolejnym postem przedstawiasz opinie bez jakiegokolwiek poparcia w argumentach, które z czasem zaczynają się nawzajem wykluczać. Widzę, że pojawienie się nowego użytkownika, specjalisty od drogich projektorów, uaktywniło Cię i za wszelką cenę próbujesz pokazać kto tu jest "najlepszy".
(12-04-2020, 12:45)malin1976 napisał(a): zresztą już teraz ograniczyłem kolekcję blu ray właśnie pod zmianę konsoli i telewizora do niecałej setki tytułówDobra rada. Ogranicz do zera i skup się wyłącznie na grach. Wszyscy na tym skorzystają...
niespotykanie spokojny człowiek