19-05-2020, 00:13
Po rzuceniu okiem na kilka scen, w tym na te najbardziej wymagające jeśli chodzi o detale w cieniach, stwierdzam że 1917 w polskim wydaniu wygląda tak, jak spodziewałbym się że będzie wyglądać na UHD nakręcony kamerami cyfrowymi, masterowany w natywnym 4K film
Póki co nie zauważyłem żadnych mankamentów, obraz jest ostry jak brzytwa i nie sądzę, by między naszym a zagranicznymi wydaniami z większym bitratem była jakaś znacząca różnica jeśli chodzi o detale, a na pewno nie taka, która jest zauważalna przy normalnym oglądaniu.
Współczuję tylko posiadaczom OLEDów z kiepskimi matrycami. Ja trafiłem na świetną, a mimo to gdy bohater wchodzi do pomieszczenia w którym ukrywa się dziewczyna widziałem jej niedoskonałości
Ale może to też dlatego, że po prostu wiem na co zwrócić uwagę.
Napisy są białe, zjazd na -8 i problem z głowy.
Ciekawostka: menu wygląda u nas tak jak w wydaniu z USA, ale ruchome miniaturki z racji braku dodatków są tylko ruchomymi miniaturkami, a nie odnośnikami do nich.
Póki co nie zauważyłem żadnych mankamentów, obraz jest ostry jak brzytwa i nie sądzę, by między naszym a zagranicznymi wydaniami z większym bitratem była jakaś znacząca różnica jeśli chodzi o detale, a na pewno nie taka, która jest zauważalna przy normalnym oglądaniu.Współczuję tylko posiadaczom OLEDów z kiepskimi matrycami. Ja trafiłem na świetną, a mimo to gdy bohater wchodzi do pomieszczenia w którym ukrywa się dziewczyna widziałem jej niedoskonałości
Ale może to też dlatego, że po prostu wiem na co zwrócić uwagę.Napisy są białe, zjazd na -8 i problem z głowy.
Ciekawostka: menu wygląda u nas tak jak w wydaniu z USA, ale ruchome miniaturki z racji braku dodatków są tylko ruchomymi miniaturkami, a nie odnośnikami do nich.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K