29-11-2020, 16:43
"Odtwarzacz Blu-ray 4K, Sony UBP-X800M2", czy "Odtwarzacz Blu-Ray 4K, Samsung UBD-M8500"? Który z nich wybrać - a może coś jeszcze innego do kwoty 1500-1600 zł - w odniesieniu do zmiany mojego poczciwego i skromnego pod względem zaawansowania w ,,technikaliach" tu zawartych, modelu odtwarzacza Blu-Ray 4K, "Sony UBP-X500"? Bo ten sprzęt, choć użytkowany przeze mnie tylko rok z miesiącem czasu, i to nie aż tak intensywnie, nie spełnia moich oczekiwań na tyle, aby być odpowiednio zadowolonym z tego, co jego specyfikacja oprócz odtwarzania płyt Blu-Ray i Blu-Ray 4K mi oferuje. "UBP-X500" nie wczytuje niektórych formatów zapisu dźwięku na jakimś pliku video, wraz z ubogim rozpoznawaniem formatów zapisu plików video. Przykładowo, odtwarzając plik mkv (niby UHD, telewizor OLED rozpoznaje efekt HDR) z rozszerzeniem do HDR, poprzez pendrive na tym modelu odtwarzacza, ów sprzęt nie odczytuje ścieżki dźwiękowej, a sam format obrazu HDR już tak. Finalnie dostaję efekt wizualny bez dźwięku. Niekiedy zdarza się, że "UBP-X500" nie akceptuje jakiegoś pliku video - ponownie odtwarzanego z pendrive'a - uważając go ,,za uszkodzony". Oglądam tak ten rodzaj plików video przez pendrive, gdyż mam uszkodzone USB w moim tv, LG OLED E8 65.
Jakieś porady czy wskazówki odnośnie wyboru sprzętu w odniesieniu do problemów, które opisałem powyżej? Chciałem wydać te 1300 - 1700 zł, a może i więcej, na solidny sprzęt odtwarzający Blu-Ray, UHD i pliki z pendrive'ów i dysków zewnętrznych.
Jakieś porady czy wskazówki odnośnie wyboru sprzętu w odniesieniu do problemów, które opisałem powyżej? Chciałem wydać te 1300 - 1700 zł, a może i więcej, na solidny sprzęt odtwarzający Blu-Ray, UHD i pliki z pendrive'ów i dysków zewnętrznych.