Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dystrybutorzy
« Wstecz 1 2

Ulubiony dystrybutor

Ankieta: Twój ulubiony dystrybutor to:
Criterion
Arrow
Eureka
Powerhouse
BFI
Artificial Eye
Studio Canal
Vision
Warner
inny
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Opcje tematu
Ulubiony dystrybutor
Offline Pan Anatol
Stały bywalec
Liczba postów: 394
Reputacja: 31

12-12-2020, 18:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2020, 18:08 przez Pan Anatol.)
Ja chyba najbardziej cenię sobie jednak Eurekę - najczęściej porządne wydania, ceny niewygórowane, darmowa i bezproblemowa wysyłka, no i da się kupić też starsze wydania. Mam bodajże 27 filmów od nich. Co prawda ostatnio nie wypuszczali nic, co jakoś szczególnie by mnie interesowało, ale w sumie podobnie mam z innymi dystrybutorami, a dzięki temu mogę nadrobić jakieś zaległości. Smile

Bardzo też cenię BFI - mam od nich 25 wydań, ale w tym aż 5 dość obszernych boxów. Wiem, że nie cieszą się aż taką renomą wśród Blu-rayowców ze względu na różny poziom techniczny wydań, ale z drugiej strony nie są one zbyt drogie i prawie w ogóle (w porównaniu z innymi dystrybutorami) nie wypadają z obiegu - można z ich sklepu kupić nawet około dziesięcioletnie wydania. Poza tym mają bardzo ciekawy wybór filmów, zarówno klasyki, jak i różnych niszowych, najczęściej brytyjskich ciekawostek. Dla wielu z nich nie ma alternatywy po tej stronie oceanu albo i w ogóle, więc nawet w wypadku niedoskonałej jakości obrazu warto BFI docenić.

Wydań od Arrow mam 18, a licząc związane z nimi Third Window i Second Run - 30. Jeśli chodzi o samo Arrow, sporo ciekawych tytułów, ale sporo też średnio (mnie) interesujących. Przeważnie wysoki poziom techniczny wydań. Nie do końca mi odpowiada to, jak się bawią z różnymi limitowanymi edycjami, aczkolwiek dobrze, że potem dają alternatywę w postaci zwykłego wydania. Ceny może nieco wygórowane, ale z drugiej strony jest sporo promocji - może i na jedno kopyto, ale jednak dość zacnych i sporo wydań można zakupić za 5/10 funtów. No a jeśli chodzi o Second Run i Third Window, to transfery są różne (choć zwykle jednak dość kompetentne), a ceny tych pierwszych - spore, ale wydają oni filmy, które najprawdopodobniej w ogóle nie wyszłyby na Blu-ray, gdyby nie oni, więc nie ma co narzekać. Przy tej okazji można też wspomnieć o działających na podobnej zasadzie 88 Films.

No i Criteriony - specjalnej reklamy ode mnie nie potrzebują, ale to jednak straszna drożyzna i trzy razy się zastanawiam, zanim zdecyduję się na zakup jakiegoś wydania od nich, a nawet jak się zdecyduję, to przeważnie czekam na promocję. Ale przynajmniej można sobie pozwolić na takie czekanie bez martwienia się, że nakład się wyprzeda, bo praktycznie nic nie wypada z ich katalogu. No i katalog brytyjski znacznie skromniejszy niż amerykański, bez szału, ale w każdym razie dobrze, że w ogóle jest. Na chwilę obecną mam 11 Criterionów, ale parę mam już na oku na okazję najbliższej przeceny. Wink

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu

Wiadomości w tym wątku
Ulubiony dystrybutor - Mefisto - 12-12-2020, 16:58
RE: Ulubiony dystrybutor - Gieferg - 12-12-2020, 17:43
RE: Ulubiony dystrybutor - Mefisto - 12-12-2020, 18:00
RE: Ulubiony dystrybutor - Gieferg - 12-12-2020, 18:03
RE: Ulubiony dystrybutor - Pan Anatol - 12-12-2020, 18:06
RE: Ulubiony dystrybutor - Mefisto - 12-12-2020, 19:25
RE: Ulubiony dystrybutor - Mateusz - 12-12-2020, 19:32
RE: Ulubiony dystrybutor - Gieferg - 12-12-2020, 19:34
RE: Ulubiony dystrybutor - paniron - 12-12-2020, 19:47
Ulubiony dystrybutor - Glaeken - 13-12-2020, 00:47
RE: Ulubiony dystrybutor - TeenWolf - 13-12-2020, 01:05
RE: Ulubiony dystrybutor - Lupusartzzz - 13-12-2020, 02:23
RE: Ulubiony dystrybutor - HAL 9000 - 13-12-2020, 14:50
RE: Ulubiony dystrybutor - Mefisto - 13-12-2020, 14:58
RE: Ulubiony dystrybutor - Pan Anatol - 13-12-2020, 15:04
RE: Ulubiony dystrybutor - Bender - 13-12-2020, 16:41

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku