(10-03-2021, 10:56)Dziel napisał(a): Ty też dostałeś Black Panther ze źle wyrównaną grafiką na slipie? Na moim steelbooku napis Marvel Studios nie jest idealnie dopasowany.
Niestety też mam tak, że slip jest nierówny względem grafiki na steelbooku, choć zwróciłem na to uwagę dopiero jak mi powiedziałeś

(10-03-2021, 11:32)shaman72 napisał(a): Przypomniałeś mi o Rob Roy’u - czas zacząć polowanie![]()
„Amistad” - fajne są te wydania tej serii.Komkretny Up - graty
Dzięki
Właśnie Amistad to jeden z tych filmów, których nigdy nie widziałem, a których klimat mi odpowiada. Ogólnie bardzo lubię produkcje, których akcja dzieje się w minionych stuleciach/epokach. Tak samo muszę zobaczyć The Bounty z Hopkinsem i Gibsonem. Wiem, że to nieco inne kino, ale jakieś 3 lata temu pierwszy raz obejrzałem Master and Commander:The Far Side of the World i zaliczam ten film to właśnie takich udanych filmów na wodach, których przyjemnie się słucha (ta muzyka!) i patrzy.
To wydanie Amistad trafiło mi się na Amazonie brytyjskim za jakieś niecałe £5.
Rob Roy klasyk, a ktoś mi sprzedał za 20zł. Szukajcie a znajdziecie

(10-03-2021, 11:39)misfit napisał(a): Ładny update.
Nie znam kolesia - co byś polecił jako pierwsze do zaznajomienia z tym reżyserem. Brother, czy coś innego ?
PS Z jakiego rosyjskiego sklepu korzystasz ?
Dzięki
Wiesz co, tego Shreka kupiłem na ebay'u chyba stąd https://www.ebay.pl/itm/NEW-Shrek-2001-Blu-ray-English-Russian-Polish-Hungarian-Czech/262817480086Nigdy nic nie zamawiałem od ruskich i nie wiedziałem czy doliczą jakieś opłaty na granicy, ale nic takiego nie miało miejsca. Zamówiłem 28 grudnia, a przyszło jakoś 3 lutego.
Przeszukałem cały Interenet, w poszukiwaniu PL dubbingu i wydania blu-ray, a nie chciałem patrzeć na te chore ceny polskich sprzedawców. Jest również polskie menu.
Pearlzfan jakby czytał w myślach. Myślę, że jest dokładnie tak, jak napisał. Na początek poleciłbym Brother (dramat gangsterski), bo po prostu jest tu mieszanka w opowiadaniu historii.
Kitano, choć tworzy często cięższe, poważniejsze kino, to wiele z jego ról jest muśniętych komediowym pędzlem, takim po prostu z dystansem. Jego filmy są różne jeśli chodzi o gatunki.
Po Brother można sprawdzić m.in. Sonatine, Kikujiro, Hana-Bi, Zatoichi, Violent Cop. Wiadomo, w jednym filmie jest aktorsko lepszy, w innym trochę gorszy, ale warto zobaczyć niektóre pozycje dla opowieści, bo facet dobrze pisze i reżyseruje. Kikujiro chyba jego najcieplejszy obraz i najwięcej włożył w nim komedii.
(10-03-2021, 11:53)piti198 napisał(a): Skąd masz Brother? Były jakieś pojedyncze sztuki na niemieckim i brytyjskim amazonie, ale teraz już ich nie ma. Z tego co pamiętam to sprzedawał jakiś medimops czy momox.Brother dorwałem na niemieckim Amazonie, właśnie od tego MEDIMOPS. To były ostatnie sztuki w tej przystępnej cenie.
(10-03-2021, 12:17)Juby napisał(a): Atlantyda skąd? Ma wersję PL?Niestety Atlandyta nigdzie w Polsce czy za granicą nie wyszła z PL dubbingiem lub napisami na blu-ray. Także tylko pozostaje DVD lub dodanie napisów do wydań blu-ray :/