Zakończyła się pewna Era DC. Ten film jest listem miłosnym dla Universum jakie zapoczątkował Zack. Jestem mega szczęśliwy z wytrwałości fanów, cierpliwości reżysera i ekipy aktorów, którzy od samego początku wierzyli w oryginalnego reżysera i jego wizje. Pozdrawiam też hejterów, którzy od samego początku wątpili w istnienie Snyder Cut, teraz po podwójnym seansie mogę im się zaśmiać w twarz. Nie dziwię się że Henry Cavill nie chciał zgolić wąsa do tego czegoś co wyszło do kin, okazuje się że w wersji Whedona znalazło się zaledwie pół godziny z epickiego dzieła Snydera. To ewenement na skalę światową, udawadniający że włodarze WB to banda idiotów tak łatwo uległa cyfrom i nie przychylnym recenzjom. Film był gotowy, cały, nakręcony, nie potrzebujący żadnych dokrętek, z prawie ukończoną muzyką i efektami specjalnymi, a mimo to sprowadzili reżysera od Avengersów przytłoczonego słabymi reakcjami Czasu Ultrona. Zatrudnili go aby zniszczyć wizję od samego początku zaplanowaną i przemyślaną przez Zacka. Odrzucili oryginalną muzykę, potężne i spektakularne zdjęcia aby wydać na świat potwora jakim okazała się kręcona na kolanie wersja kinowa Ligi, która nadal uważana jest przez nich jak kanon... Wracając do teraźniejszości film jest biblią świata DC, to cztery godziny życia w tym świecie, jednoczenia się meta ludzi, aby ocalić nasz świat przed totalnym zniszczeniem, przed nieopisanym Złem. Znakomity pomysł z podziałem filmu na sześć rozdziałów które umiejętnie opowiadają historię Batmana, Flasha, Cyborga, Wonder Woman oraz Aquamana. Każdy z tych rozdziałów jest unikalny, wprowadzający nas bliżej do światów, które zawsze były podzielone, ale potrafiące w odpowiedniej chwili się zjednoczyć do walki ze Złem Ostatecznym. Tym właśnie jest Liga Sprawiedliwości Zacka Snydera, jedność i wspólna walka mimo zwątpienia w swoje możliwości. To też historia o zmartwychwstaniu nadziei, która od nas odeszła. Teraz trochę o aspektach technicznych:
- Stefan wygląda w końcu porządne, budzi respekt a jego poczynania są krwawe i groźne. Jest groźny i ma to coś czego brakowało temu Power Rangerswoi z wersji kinowej.
- Przywrócenie oryginalnej kolorystyki, która z reguły przytłacza, ale pasuje do całej opowieści walki o lepsze jutro
- Muzyka Junkie XL boska, wszystkie akcje zebrania Ligi, walki i akcje z Flashem miazga, która unosi tę epę jeszcze na wyższy poziom
- Dodanie tytułowych kart do poszczególnych aktów filmu dodaje odpowiedniego klimatu, większego zrozumienia całości i motywacji grupy
Najlepsze akcje:
- Pierwsza walka zjednoczonej Ligi w kanałach
- Wprowadzenie Flasha i jego finałowy kozacki trick z Czasoprzestrzenią wgniótł mnie w fotel... Naprawdę to idealny kinowy Flash, wszystkie sekwencje z nim to poezja
- Zrezygnowany i cyniczny Aqaman to miód dla moich oczu, zwłaszcza jak na przekór temu walczy razem z resztą ekipy
- Wonderowa jak to Wonderowa Gadotka zawsze na propsie ?
- Batman, który po nieustannych próbach skłócenia wszystkiego w BvS, teraz musi wszystkich zjednoczyć na ostateczną walkę. Perfect.
-Cyborg jak i jego Ojciec i wszystkie ich elementy kluczowe dla fabuły
Podsumowując wszystko epilogiem z Jokerem i niedobitkami z wizji przyszłości, to raczej list miłosny dla drugiej części która pod szyldem nowego ruchu :
#RealeseZackSnyderVerse może jeszcze powstanie. Wszystko zależy od nas, bo w końcu doprowadziliśmy do rzeczy niemożliwej, ponownej inwestycji Studia w wizję reżysera którego tak zgnoili mimo trudnej sytuacji wynikającej z samobójstwa jego Córki.
"Z dedykacją dla Autumn" Zack jesteś wielki a twoja wizja DC będzie zawsze tą właściwą w moim sercu 9+/10
Epicki, nie do okiełznania, ewenement...
- Stefan wygląda w końcu porządne, budzi respekt a jego poczynania są krwawe i groźne. Jest groźny i ma to coś czego brakowało temu Power Rangerswoi z wersji kinowej.
- Przywrócenie oryginalnej kolorystyki, która z reguły przytłacza, ale pasuje do całej opowieści walki o lepsze jutro
- Muzyka Junkie XL boska, wszystkie akcje zebrania Ligi, walki i akcje z Flashem miazga, która unosi tę epę jeszcze na wyższy poziom
- Dodanie tytułowych kart do poszczególnych aktów filmu dodaje odpowiedniego klimatu, większego zrozumienia całości i motywacji grupy
Najlepsze akcje:
- Pierwsza walka zjednoczonej Ligi w kanałach
- Wprowadzenie Flasha i jego finałowy kozacki trick z Czasoprzestrzenią wgniótł mnie w fotel... Naprawdę to idealny kinowy Flash, wszystkie sekwencje z nim to poezja
- Zrezygnowany i cyniczny Aqaman to miód dla moich oczu, zwłaszcza jak na przekór temu walczy razem z resztą ekipy
- Wonderowa jak to Wonderowa Gadotka zawsze na propsie ?
- Batman, który po nieustannych próbach skłócenia wszystkiego w BvS, teraz musi wszystkich zjednoczyć na ostateczną walkę. Perfect.
-Cyborg jak i jego Ojciec i wszystkie ich elementy kluczowe dla fabuły
Podsumowując wszystko epilogiem z Jokerem i niedobitkami z wizji przyszłości, to raczej list miłosny dla drugiej części która pod szyldem nowego ruchu :
#RealeseZackSnyderVerse może jeszcze powstanie. Wszystko zależy od nas, bo w końcu doprowadziliśmy do rzeczy niemożliwej, ponownej inwestycji Studia w wizję reżysera którego tak zgnoili mimo trudnej sytuacji wynikającej z samobójstwa jego Córki.
"Z dedykacją dla Autumn" Zack jesteś wielki a twoja wizja DC będzie zawsze tą właściwą w moim sercu 9+/10
Epicki, nie do okiełznania, ewenement...
Unboxing >> YouTube