Kilka słów ode mnie. Pred zapytał czy się szczepimy. Gdyby kolega zagaił tylko do mnie, to odparłbym retorycznie – Po co?
Chyba nie aby „chronić” bliskich (tu miałyby znaczenie elementy logiki dwuwartościowej).
Media od rana do wieczora wałkują temat związany z nowym preparatem na „modną” obecnie chorobę (bo szczepionka jest bodajże tylko jedna). A dlaczego milczą wobec?
1. Wyników badań dotyczących wpływu aktywności rekreacyjnej kontra zgony na covid lub inne choroby wirusowe.
2. Suplementacji np. witaminą D3, która sprawia, że człowiek odpowiednią nią „nasączony” może unieruchomić wirusa już na poziomie kontaktu z drobnoustrojem.
3. Wyników badań nad sensem (a raczej bezsensem) noszenia masek w przestrzeni zewnętrznej oraz wpływu tegoż na eskalację epidemii.
4. Itp., itp.
Gieferg, sorry, chyba znowu muszę zniknąć na jakiś czas. Wybacz.
EDIT:
W mojej rodzinie nikt nie zmarł na covid, ale pochowaliśmy kogoś, kto odszedł na skutek sparaliżowania służby zdrowia.
Chyba nie aby „chronić” bliskich (tu miałyby znaczenie elementy logiki dwuwartościowej).Media od rana do wieczora wałkują temat związany z nowym preparatem na „modną” obecnie chorobę (bo szczepionka jest bodajże tylko jedna). A dlaczego milczą wobec?
1. Wyników badań dotyczących wpływu aktywności rekreacyjnej kontra zgony na covid lub inne choroby wirusowe.
2. Suplementacji np. witaminą D3, która sprawia, że człowiek odpowiednią nią „nasączony” może unieruchomić wirusa już na poziomie kontaktu z drobnoustrojem.
3. Wyników badań nad sensem (a raczej bezsensem) noszenia masek w przestrzeni zewnętrznej oraz wpływu tegoż na eskalację epidemii.
4. Itp., itp.
Gieferg, sorry, chyba znowu muszę zniknąć na jakiś czas. Wybacz.
EDIT:
W mojej rodzinie nikt nie zmarł na covid, ale pochowaliśmy kogoś, kto odszedł na skutek sparaliżowania służby zdrowia.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.