Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
1 2 3 4 5 ... 26 Dalej »

Star Trek - seriale i filmy - dyskusja o wydaniach

Opcje tematu
Star Trek - seriale i filmy - dyskusja o wydaniach
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,652
Reputacja: 119

10-06-2021, 07:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2021, 07:33 przez fire_caves.)
(10-06-2021, 00:20)Gieferg napisał(a):  Zdaje się, że jestem w mniejszości bo wolę I i III od II i IV, no i lubię V
Ja tam wszystkie oryginalne lubię. W V widzę ogromny potencjał, który został zmarnowany przez rozmaite złe decyzje Shatnera, studia i brak dostępności ILM.

(10-06-2021, 00:20)Gieferg napisał(a):  a tych z Picardem obejrzałem w wielkich bólach 2 z 4, trzeci ledwo zacząłem i odpadłem po 10 minutach
Nie dziwota - Generations jest materiałem na godzinę rozciągniętym do pełnometrażówki. Insurrection - zmasakrowane przez studio (całą, szczerą historię o tym nieżyjącego już scenarzysty i showrunnera TNG - Michaela Pillera opublikowała lata temu żona w formie pdf na necie). Nemesis jest przeciętnym filmem akcji, ale pod wieloma względami okropnym Trekiem - znowu przez studio, reżysera któremu sodówka uderzyła do głowy i gwiazdorzenie Patricka Stewarta (przez co ucierpiał także pierwszy sezon "Picarda" bo Stewart też miał tam creative input). Jako-tako trzyma się kupy First Contact, ale tu też mamy więcej strzelaniny niż potrzeba w Treku a film jest dziwnie ślamazarny. Ogólnie Trek najlepiej sprawdza się na małym ekranie. Lub sprawdzał (co jest konkluzją po ostatnich wyczynach CBS...

(10-06-2021, 05:19)Glaeken napisał(a):  Zdecydowanie wolę każdego star trek od najlepszych SW.
My man!

(10-06-2021, 05:19)Glaeken napisał(a):  Nie mogę się doczekać 4 części z serii Kelvin's Timeline.
Raczej się nie doczekasz, bo wygląda na to, że kolejny film, nad którym pracuje Bad Robot nie jest kontynuacją tej serii.

(10-06-2021, 05:19)Glaeken napisał(a):  Dotychczas wszystkie 3 były bardzo udane i nieźle poradziły sobie w box officie. Abrams odwalił kawał świetnej roboty...
Eeeee... No to tutaj się nie możemy bardziej różnić. O ile 11tka (czyli 2009) dało się oglądać pomimo paru (znacznych) nonsensów, o tyle oglądając Into Darkness trzeba wyłączyć mózg w pełni. Okropny, niezabawny pastisz nakręcony przez ludzi, którym brak wyobraźni. Magiczna krew nieśmiertelności, kretyński mysterbox Abramsa (zaspoilerowany przez samych scenarzystów przed premierą) i whitewashing Khana, etc etc. Powiedzmy tylko, że jedynym pomysłem na sequel w Kelvin Timeline tych "tfurcuw", gdzie właśnie chodziło o uwolnienie się od kanonu (traktowanego jako nieznośne obciążenie) było... niewolnicze jego odtworzenie w nowych realiach. No proszę Cię... Beyond jest chyba najbliższe temu co reprezentował Trek przez lata, bo wszyscy już wtedy położyli kreskę na Kelvinie i film zrobiono nieomal z rozpędu pod skrzydłami Simona Pegga.

Abrams ma oko - wizualnie jego filmy świetnie się ogląda. Ale jak zabiera się za historię, to tylko zgrzytać zębami. Na chwilę obecną jest dla mnie oczywiste, że on jest "inicjalnie kreatywny" - tworzy fajne warunki początkowe dla historii i struktury swoich filmów (zabieg z alternatywną rzeczywistością Kelvina był strzałem w 10) ale gdy przychodzi to pociągnąć, to Abrams albo traci zainteresowanie albo po prostu jest nieudacznikiem. Abramsowi mówię zdecydowane - nie.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu

Wiadomości w tym wątku
Star Trek - seriale i filmy - fire_caves - 09-06-2021, 15:34

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku