Cytat:ale dodaj np zielone i żółte napisy albo np 1 napis zielony a drugi żółty,na cholerę?

Cytat: easysup każdą linijkę sobie podejrzysz jak wygląda na filmie a dopiero potem zmuxujeszSą jakieś powody dla których miałbym na to tracić czas?
Cytat:a fabem taki film kastrować to tak jak z dvd zrobić divixa (bez urazy ale to najgorszy z możliwych program do szybkiej kompresji)
Bez przesady. Przy kompresowaniu DVD owszem, wychodzi gówno, ale przy blu-ray w 9 przypadkach na 10 na TV 32-40 efekty nie są dla mnie widoczne (mimo że oglądam z dość bliska). Może jakbym miał większy TV to by mi się chciało bawić z rebuilderem (który sobie rozkłada film na ścieżki, generuje jakieś pliki robocze i zasadniczo wymaga w cholerę wolnego miejsca na dysku, którego zwykle nie mam) czy czymś podobnym. Jak dotąd tylko przy King Kongu Jacksona (ponad 3 godzinny film), Super Mario Bros (nie mam pojęcia czemu) Aliens i 1492 Conquest of Paradise (kompresja do jakichś 60% jakości), efekt wyglądał nieciekawie i pewnie to zrobię jeszcze raz innym programem. Tak więc zwyczajnie mi się nie chce babrać, skoro i tak zazwyczaj nie widzę różnicy przy normalnym oglądaniu. No ale nikogo do kompresowania Fabem nie namawiam, ani nie twierdzę, że jest do tego dobry. Jak film zajmuje te 40GB to go zazwyczaj dzielę na dwie płyty bez straty jakości (bo na dwuwarstwówki szkoda mi kasy) i tyle. Tak zrobiłem z Watchmen Dir Cut i Kingdom of Heaven Dir Cut.
A polskich ścieżek to ja dodaję czasami po 5 albo i 10