(25-09-2021, 19:34)Mierzwiak napisał(a): Jeśli piszesz o scenie regat to dokładnie tak to ma wyglądać; nie wiesz co to tilt shift?No to ja wiem, piszę o tym że wygląda to mocno cyfrowo (brzydko), a np. w scenie gdy rozwalili komin, chłopak co stał na dachu i miał zjechać wyglądał na Heavy DNR - nie wiem czy to optyka go tak zmiękczyła czy jakieś filtry, w każdym razie odciągnęło to moja uwagę od głównych bohaterów na pierwszym planie.
Mam polskie wydanie The Social Network, ale nie porównywałem, to raczej strata czasu, wcześniej wrzuciłem z ciekawości Taksówkarza i wyglądał blado - typowy efekt gdy zmieni się UHD na BD.
Akurat David Fincher należy do moich ulubionych reżyserów i lubię wszystkie jego filmy, więc mam nadzieję, że niedługo pojawią się następne, a TSN pozostanie tym najgorzej wyglądającym

No i czekam już na Columbia Classics Collection Volume 3

(25-09-2021, 20:30)misfit napisał(a): Poprzednie wydanie od Sony (w tym polska edycja) było mocno przeciętne, ale już USA z 2015 r. od Twilight Time już całkiem spoko. I nie zdziwię się jeśli się okaże, że obecne płytki bazują na tym masterze, no może z jakimiś drobnymi zmianami jeśli chodzi o kolorki. Wkrótce się okaże.Pomijając czołówkę z napisami rodem z DVD, większość filmu wygląda teraz wręcz spektakularnie, jest duże bogactwo kolorów, które są równocześnie mocno nasycone, subtelne i naturalne - nie wiem jak oni to zrobili

Sprawdziłem, że mieli nominacje do Oscara za zdjęcia, ale konkurencja była duża i wygrało Braveheart
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥