08-10-2021, 16:40
(08-10-2021, 14:31)pred895 napisał(a): Takie smaczki jak biały upierdolony kurzem ekran , pofałdowany, bez przeglądu technicznego od nowości przez co na sekwencjach rozgrywających się w biały dzień lub na śniegu widać brudne powidoki co wkurwia i wywala od razu z filmu. Podczas projekcji zły stan projektora dał się we znaki, czyli brudna ujebana i wypalona soczewka co skutkowało że obraz po środku był jaśniejszy a czym bliżej krawędzi robiła się skrajna rozmyta i nie naturalna ciemnica, takie rybie oko dla ubogich.
Spodziewałbym się od kogoś ogarniętego, kto raz na 4 lata idzie do kina, że lepiej będzie dobierał sobie sale kinowe

Masz za swoje.
Trzeba było zapytać znajomych, albo kogoś na forum, jak się sprawa ma w tym a tym miejscu.
Nieważne.
Gdyby założyć temat - "najbardziej spartolony seans kinowy na którym byłem" - to można by zapewne wiele zupełnie niespotykanych i kuriozalnych sytuacji opisać, zwłaszcza że wielu z nas ma swoje lata i niejedno już widziało. Natomiast nie wolno generalizować, osobiście od 7 lat unikałem sieci Helios po tym jak się srogo zawiodłem na nich - kilka seansów w różnych salach.
Ale nie nikomu nie powiem, unikajcie jak ognia, bo w tym roku, całkiem przypadkiem byłem u nich wypróbować salę DREAM i śmiało mogę polecić jak ktoś ma w pobliżu - jest dopłata 7 PLN, no ale jak ktoś chce oszczędzić to niech nie płacze potem

![[Obrazek: helios-forum-gdansk_20180606_sala-dream-...5h_www.jpg]](https://imagazine.pl/wp-content/uploads/2018/06/helios-forum-gdansk_20180606_sala-dream-8_ad022715h_www.jpg)
Mają projektory CHRISTIE 4K - o szczegóły mnie nie pytajcie, nie siedzę w temacie projektorów, mam w domu starego Epsona, ale zdecydowanie wolę oglądać na TV OLED.
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥