05-11-2021, 14:02
(05-11-2021, 12:02)fire_caves napisał(a): Z Twoich poprzednich postów odczytałem obrazę i frustrację.Nic z tych rzeczy. Nie zgadzam się przykładowo z tym co napisał Kolega shaman72, ale to nie znaczy, że się na niego obrażam. To nie piaskownica. Każdy dalej robi swoje i jest zadowolony z tego co ma. MiMiK przytoczył argumenty techniczne, ale jak dla mnie miejscami nie do końca zrozumiałe i że się tak wyrażę zbyt ogólne. Dlatego dopytałem, wyjaśniłem przy okazji o co mi chodziło, bo jasne jest dla mnie, że MiMiK wiedzę ma. Myślę, że tego typu dyskusje należy prowadzić, nawet jeżeli nie dojdziemy do jakiegoś konsensusu, ale zachowamy stosowny poziom kulturalny. Nie ma wymogu, żeby się wszyscy ze wszystkim zgadzali tym bardziej, że przypadek pablo jest bardzo specyficzny. Ja z racji doświadczenia hobbystycznego i zawodowego, staram się być otwarty na nowinki techniczne, ale i nie dać się oszukiwać folderom reklamowym. Choć sam audiofilem nie jestem i nie byłem, to mam takowych w gronie bliskich znajomych, więc wiem, że sporo w tym świecie mitów i zabobonów niestety. Słyszałem o przypadkach, że "trzeba sprzedać samochód, sięgnąć po kredyt, czy co tam jeszcze, bo bas nie taki jak trzeba no i jak dalej żyć". Ale były i przypadki, gdy ktoś w końcu stwierdzał, że ten kabel USB to jednak nie gra i nie ma co dalej wierzyć recenzentom (którzy są za swoją prace opłacani tak jak każdy). Sam różne wynalazki w swoim życiu zakupiłem i nie zawsze były to zakupy udane, niestety. Dlatego staram się zachować otwarty umysł i niczego z góry nie skreślać. Kontekst w którym coś rozpatrujemy też jest ważny, a w przypadku pablo szczególnie.
Może po perypetiach z wiadomym wątkiem, faktycznie jesteśmy przewrażliwieni...
Ja szykuje teraz obszerny opis Audeze Mobiusów, do wątku o słuchawkach, bo parę osób było tym modelem zainteresowanych. Recenzje jakie znalazłem były w większości przypadków ubogie, jeżeli chodzi o zastosowanie "do filmów", parę niewygodnych faktów pomijały (a jakże!), a pewne ewidentne zalety bagatelizowały. Może się wydawać to dziwne a nawet kontrowersyjne, że "słuchawki do filmów" mają jakiś sens, ale jak się na własnej skórze przekonałem, tak jest. Technika idzie do przodu i jest zauważalny postęp.
niespotykanie spokojny człowiek