05-01-2022, 15:06
Chyba nie zostałem dobrze zrozumiany, więc doprecyzuję - nie chodziło mi o to, że jakieś filmy na UHD ustępują jakością tym samym filmom na Blu-ray (choć tak oczywiście też bywa), tylko o porównanie jakości obu nośników ogólnie. Np. Tenet, które oglądałem na jesieni to dla mnie 5/5 w skali Blu-ray.com - Imho film wygląda doskonale, lepiej od któregokolwiek z Batmanów Nolana na UHD. Ani czterokrotnie wyższa rozdzielczość, ani HDR, ani żadne inne korzyści płynące z nowego nośnika nie sprawiły, że wydania Ultra HD tych filmów wyglądają równie dobrze, co Tenet na zwykłej płycie Blu-ray. A czy wypadają lepiej od samych siebie na starszym nośniku? Jak skończę powtórkę całej trylogii (przede mną TDK) postaram się szczegółowo odpowiedzieć na to pytanie w odpowiednim wątku. 
Chłopców z ferajny nie mam na UHD, więc nie rozumiem na jakiej podstawie miałbym ich oceniać. A w kwestii życzeń większej ilości zakupów 4K - jeszcze w tym miesiącu powinny do mnie dotrzeć kolejne 3 filmy.

Chłopców z ferajny nie mam na UHD, więc nie rozumiem na jakiej podstawie miałbym ich oceniać. A w kwestii życzeń większej ilości zakupów 4K - jeszcze w tym miesiącu powinny do mnie dotrzeć kolejne 3 filmy.