24-03-2022, 15:37
(24-03-2022, 15:23)Gieferg napisał(a): No tak, bo przecież teraz wydawanie czegoś na BD to praktycznie to samo co wydawanie na DVD i VHS...Wiesz co, w przypadku Star Treka trochę tak, bo fani od zawsze zwracali ogromną uwagę na małe detale. To nie jest sytuacja w której zwisa nam, że nagle na motocyklu widzimy kaskadera a nie Arnolda jak w T2. Jako osoba dość mocno siedząca w temacie Treka i jego fandomu od 17 lat mogę Ci powiedzieć, że istnieje na świecie spora grupa ludzi, którą ucieszy to, że na jakimś urządzeniu pokazanym w jednej scenie dostrzeżemy wreszcie dwa światełka, a nie jedno rozmazane. Albo, że będzie się dało odczytać napis na etykietce na drzwiach. Rozumiem co chcesz powiedzieć i bynajmniej nie jestem przeciwny wydawaniu tej wersji filmu na BD (DVD i VHS to był oczywiście żart) ale to jednak jest dość wyjątkowy projekt i film wydany w gruncie rzeczy najbardziej dla fanów. Stąd też moja opinia, że nośnik oferujący nawet ciut niższą jakość będzie mniej sensowny, choćby z uwagi na profil całego przedsięwzięcia. Zwykły widz ograniczy się zapewne do niedawno wydanej wersji kinowej.