10-04-2022, 09:41
Hmm.. myślałem, że to się tyczy z edycją menu, tjn dodawanie tekstu i funkcji, tutaj miałem nadzieję, że podmianka to tylko zastąpienie np ścieżki audio innym nie wymaga większego kombinowania.. ale skoro mówisz, że to jednak żmudna zabawa to cóż, trochę szkoda. Czyli generalnie nie ma na tyle intuicyjnego programu by takie rzeczy sobie robić, chociaż ja sam osobiście się średnio na tym znam.
Swoją drogą, kiedyś, za czasów dvd istniało takie forum o nazwie DVDSeed. Byłem członkiem, nie wiem czy jakaś osoba tutaj kojarzy, ale to dopiero było forum..
Tam ludzie nie tylko robili robotę dodając do oryginalnych kopii dvd ścieżkę audio z TV, gdzie taki chociażby film Maska z Jimem Carreyem miało się do wypalenia na płycie z oryginalnym menu z lektorską ścieżką. Do tego covery do wydrukowania i można było sobie samemu zrobić niebrzydkie wydanie.
Oczywiście mówię, to jako ciekawostkę gdyż mimo wszystko dla kolekcjonera najlepsze jest wydanie oryginalne.
No cóż, jestem z tych osób które nie trawią dubbingu w filmach i przy takim filmie Jurassic World 2 chciałem podziałać. Może to i bez sensu, bo to tylko menu, bo może nie ma znaczenia, bo są porządne ripy w sieci do pobrania.. Ale jednak jakoś chciało by się mieć tak zrobiony film..
Swoją drogą, kiedyś, za czasów dvd istniało takie forum o nazwie DVDSeed. Byłem członkiem, nie wiem czy jakaś osoba tutaj kojarzy, ale to dopiero było forum..
Tam ludzie nie tylko robili robotę dodając do oryginalnych kopii dvd ścieżkę audio z TV, gdzie taki chociażby film Maska z Jimem Carreyem miało się do wypalenia na płycie z oryginalnym menu z lektorską ścieżką. Do tego covery do wydrukowania i można było sobie samemu zrobić niebrzydkie wydanie.Oczywiście mówię, to jako ciekawostkę gdyż mimo wszystko dla kolekcjonera najlepsze jest wydanie oryginalne.
No cóż, jestem z tych osób które nie trawią dubbingu w filmach i przy takim filmie Jurassic World 2 chciałem podziałać. Może to i bez sensu, bo to tylko menu, bo może nie ma znaczenia, bo są porządne ripy w sieci do pobrania.. Ale jednak jakoś chciało by się mieć tak zrobiony film..