(03-05-2022, 14:04)Arbogast napisał(a): Oprócz już opisanych tytułów mam jeszcze "Ace in the Hole" i "One, Two, Three" z Eureki oraz amerykańskie wydanie "Sabriny" (Paramount, bez blokady). Oglądałem je ze dwa lata temu i mogę tylko powiedzieć, że nie zapamiętałem żadnych negatywnych wrażeń co do jakości, więc wszystkie są chyba co najmniej przyzwoite.
Mam "Ace in the Hole" od Eureki. Powiem tak - nierówny transfer. Przez większą część filmu jest w miarę spoko, o ile przymkniemy oko na "zmrożone" ziarno, tu i ówdzie ukazujące się zabrudzenia obrazu i zbyt wysoki kontrast jak na mój gust, szczególnie w nasłonecznionych ujęciach. Ale są też gorsze momenty, a'la bardzo słabe dvd, np. scena od 00:10:50 do 00:11:54 (ogólnie pierwsze kilkanaście minut szału nie robi), albo od 00:42:12 do 00:43:02. Często też w ujęciach podziemnych widoczna jest pionowa linia w prawym brzegu obrazu, która potrafi nie znikać przez kilka minut, np. od 00:28:26 do 00:30:24.
Nie wiem na ile tutaj Criterion wypada, ale nie sądzę aby pomiędzy nim, a Eureką była jakaś spora różnica, więc na razie musi wystarczyć to co jest...
Mefisto - ale The Spirit of St. Louis i Mauvaise graine to chyba nie na BD ?

Miałem ten niemiecki pakiecik na liście życzeń, ale niestety pożądanej przeze mnie ceny nie osiągnął. Więc trzeba będzie polować na osobne wydania.