13-09-2022, 23:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2022, 15:33 przez Kirek.
Powód edycji: dodanie dwóch kadrów z napisami
)
Kolejne zdjęcia to:
1. M:I-5 - UHD
2. M:I-5 - BD - na TV sprawiały wrażenie bardziej białych
i dla przykładu dwa losowe filmy, które miałem pod ręką tak aby pokazać różnicę
3. UHD
4. BD
Wszystkie screeny wykonane na kompie, przy użyciu MPC-HC
![[Obrazek: MED2EAF_t.png]](https://thumbs4.imagebam.com/71/90/a5/MED2EAF_t.png)
misfit, wydaje mi się że kolor napisów na M:I-5 dla wszystkich krajów jest jednakowy więc może i na twoim egzemplarzu będziesz mógł to zaobserwować.
I jak tam, jaki według Was to jest kolor?
Jeszcze dwa przykłady, na które natrafiłem podczas wczorajszych seansów.
1. M:I-5 - BD - dodatki, kadr gdzie mamy napisy wtopione w obraz i PL
2. M:I-5 vs M:I-6 - UHD - połączenie kadrów z napisami PL z tych dwóch części, 5 na górze.
Mnie ten kolor z 5 podczas oglądania jednak wyróżniał się od napisów w innych filmach stąd też zastanawiałem się jak go opisać w filmoskopie ale może rzeczywiście ta różnica jest zbyt subtelna i nie ma co tej informacji dodawać.
1. M:I-5 - UHD
2. M:I-5 - BD - na TV sprawiały wrażenie bardziej białych
i dla przykładu dwa losowe filmy, które miałem pod ręką tak aby pokazać różnicę
3. UHD
4. BD
Wszystkie screeny wykonane na kompie, przy użyciu MPC-HC
misfit, wydaje mi się że kolor napisów na M:I-5 dla wszystkich krajów jest jednakowy więc może i na twoim egzemplarzu będziesz mógł to zaobserwować.
I jak tam, jaki według Was to jest kolor?

Jeszcze dwa przykłady, na które natrafiłem podczas wczorajszych seansów.
1. M:I-5 - BD - dodatki, kadr gdzie mamy napisy wtopione w obraz i PL
2. M:I-5 vs M:I-6 - UHD - połączenie kadrów z napisami PL z tych dwóch części, 5 na górze.
Mnie ten kolor z 5 podczas oglądania jednak wyróżniał się od napisów w innych filmach stąd też zastanawiałem się jak go opisać w filmoskopie ale może rzeczywiście ta różnica jest zbyt subtelna i nie ma co tej informacji dodawać.