Cytat:To niczego nie zmieni poza tym że nie będziecie mieli tej wersji.
Spójrzmy prawdzie w oczy - nikt tu nie będzie płakał z tego powodu. Jakośc nagrania jest fatalna, a to co z nim dalej zrobiłeś to w sumie kolejna tragedia

Cytat:Nawet jeśli kupię oryginał dzisiaj to polskie prawo pozwala na kopię zapasową, a nie na mix VHS i remastera
Zależy ci na filmie, to żeby być w porządku, powinieneś go kupić. Nie chodzi mi o to, żeby się kurczowo trzymać prawa, tylko o to, żeby być fair, przynajmniej w miarę możliwości.
Starych TVripów nie da się kupić, więc i tak nikt na tym nie straci, że je sobie ściagniesz, żeby wyciągnąc z nich dźwięk. Ale jak chcesz sobie dorabiać takie audio do obrazu w wysokiej jakości z wydania dostępnego w sprzedaży, to by jednak wypadało postawić na półce legalnie zakupione wydanie.
BTW, jesteś na forum kolekcjonerów filmów, jakbyś jeszcze nie zauważył.
Cytat:Obejrzyjcie powiedzcie co sądzicie.
Nie wiem co chcesz usłyszeć, ale wiedz, że jestem prawdopodobnie jednym z (bardzo) nielicznych użytkowników tego forum, którzy są w ogóle skłonni obejrzeć film z szumiącym dźwiękiem z VHS, ze względu na lektora i tłumaczenie i już Ci powiedziałem, co o tym sądzę. 99% pozostałych użytkowników co najwyżej popuka się w czoło, słysząc, jak to brzmi.