Rozumiem
Co do jakości nie wiesz jak brzmi na vhs, brakuje mi skali na głośnikach by usłyszeć oryginalny dubbing. Poza tym odtwarzacz też już nie daje rady mimo czyszczenia głowic i ustawienia prowadnic, No cóż to było do przewidzenia skoro porównuje się 25 letnią kasetę do blu-rey, sprawa dla mnie jest prosta, kupię sobie orginał, a do środka włożę również tą wersję. Widziałem różne i prawdę mówiąc, dialogi nie są nawet w połowie tak śmieszne. No ale nic.
dziękuję za nie wy******* mnie z forum. Wiem że komuś kto ma całą kolekcję na BR uszy odpadają. Bo jego 7.1 nie wytrzymuje. Dziękuję. Przynajmniej dowiedziałem się jednego, nikt z tu obecnych nie posiada ani nie znalazł w sieci identycznej wersji. Więc pozostaje mi sentyment, bo film znam na pamięć i strasznie razi mnie wersja z innym lektorem.
To samo mam z Rambo Pierwsza krew, wersja z Netflix i moja z dvd jest okropna, obie różne, lektor tragiczny, ale mam również unikat. Może jakość nie powala, ale jednak dialogi super. Ale z tym nie będę zawracać wam głowy.
Dziękuję za pomoc.
Tak rozumiem ale ani wersja z tvp ani tvp2 ani żadna inna, nie jest tą moją. Gdybym miał taką jakość dźwięku zipował bym kasetę bez zmian, Tylko wiesz jest mały problem na tym forum dałem link do VHS bez modyfikacji brzmi ładnie ale jeśli połączysz to z ładnym obrazem, audio będzie zbyt cicho jeśli obniżę oryginał o kilka decybeli, nie zagłuszy wershi VHS jeśli natomiast nie wzmocnię głosu szum z kasety przy większej głośności jest nie do zniesienia. Tak czy inaczej nie dobrze, wzmacniając audio z VHS bez oczyszczenia szumu wzmocnię też szum, oczyszczając go lektor straci na jak powiedziałeś "delikatności" i będzie słyszalny po obniżeniu audio z oryginału... Ja to wszystko wiem najchętniej bym chciał oryginał w wersji cyfrowej. Nie zależy mi na HD obrazie ani audio, lecz momentami ta kaseta woła, że ledwo może wyświetlić obraz. Jak bym miał lektora takiej jakości jak z twoich próbek uwierz mi niczego bym nie oczyszczał z szumu.
Nie posiadam FB i nikt mnie nie zmusi
ale dziękuję może poszukam z konta znajomych. MOŻE ZROBI MI TORRENT co nie? (taka mała dygresja), ^^ bo nawet jeśli będę miał szczęście to nie ważne czy nagra i wyśle mi płytę czy wrzuci na hosta do pobrania, czy podjadę do niego osobiście, to wciąż piractwo, podobno... A szkoda że ludzie tak na to patrzą, ratować delfiny możemy a filmów już nie, trochę to smutne. Nikt jednak nie przyczepił się do tego że delfiny na pokazach w niewoli żyją średnio 4 lata, podczas gdy na wolności 40 lat. Może to stres nie wiem. Ale ludzie naprawdę potrafią przyczepić się o bzdurę...
A wiesz dlaczego bo z każdym kodowaniem nawet przy identycznej liczbie klatek, ich prędkość czasem rośnie i spada, nie jednakowo, a co za tym idzie z czasem trwania filmu czasem traci się lub zyskuje 1 sekundę lub 2... A wątpię by na oryginalnych wydaniach firma sprawdzała każdą sekundę filmu... Zrobią to partiami na słuch by nie tracić czasu. Bedzie przyzwoicie to pójdzie dalej i tyle, jak wszędzie gdzie liczą się pieniądze.
Co do jakości nie wiesz jak brzmi na vhs, brakuje mi skali na głośnikach by usłyszeć oryginalny dubbing. Poza tym odtwarzacz też już nie daje rady mimo czyszczenia głowic i ustawienia prowadnic, No cóż to było do przewidzenia skoro porównuje się 25 letnią kasetę do blu-rey, sprawa dla mnie jest prosta, kupię sobie orginał, a do środka włożę również tą wersję. Widziałem różne i prawdę mówiąc, dialogi nie są nawet w połowie tak śmieszne. No ale nic.
dziękuję za nie wy******* mnie z forum. Wiem że komuś kto ma całą kolekcję na BR uszy odpadają. Bo jego 7.1 nie wytrzymuje. Dziękuję. Przynajmniej dowiedziałem się jednego, nikt z tu obecnych nie posiada ani nie znalazł w sieci identycznej wersji. Więc pozostaje mi sentyment, bo film znam na pamięć i strasznie razi mnie wersja z innym lektorem.To samo mam z Rambo Pierwsza krew, wersja z Netflix i moja z dvd jest okropna, obie różne, lektor tragiczny, ale mam również unikat. Może jakość nie powala, ale jednak dialogi super. Ale z tym nie będę zawracać wam głowy.
Dziękuję za pomoc.Tak rozumiem ale ani wersja z tvp ani tvp2 ani żadna inna, nie jest tą moją. Gdybym miał taką jakość dźwięku zipował bym kasetę bez zmian, Tylko wiesz jest mały problem na tym forum dałem link do VHS bez modyfikacji brzmi ładnie ale jeśli połączysz to z ładnym obrazem, audio będzie zbyt cicho jeśli obniżę oryginał o kilka decybeli, nie zagłuszy wershi VHS jeśli natomiast nie wzmocnię głosu szum z kasety przy większej głośności jest nie do zniesienia. Tak czy inaczej nie dobrze, wzmacniając audio z VHS bez oczyszczenia szumu wzmocnię też szum, oczyszczając go lektor straci na jak powiedziałeś "delikatności" i będzie słyszalny po obniżeniu audio z oryginału... Ja to wszystko wiem najchętniej bym chciał oryginał w wersji cyfrowej. Nie zależy mi na HD obrazie ani audio, lecz momentami ta kaseta woła, że ledwo może wyświetlić obraz. Jak bym miał lektora takiej jakości jak z twoich próbek uwierz mi niczego bym nie oczyszczał z szumu.
(10-10-2022, 15:45)prodarek napisał(a): @Zuzia
Szukaj po prostu na grupach fb kogoś kto ma nagranie z c+.
@slavekg
Uważam że szkoda czasu bo nagranie jest marne.
Nie posiadam FB i nikt mnie nie zmusi
ale dziękuję może poszukam z konta znajomych. MOŻE ZROBI MI TORRENT co nie? (taka mała dygresja), ^^ bo nawet jeśli będę miał szczęście to nie ważne czy nagra i wyśle mi płytę czy wrzuci na hosta do pobrania, czy podjadę do niego osobiście, to wciąż piractwo, podobno... A szkoda że ludzie tak na to patrzą, ratować delfiny możemy a filmów już nie, trochę to smutne. Nikt jednak nie przyczepił się do tego że delfiny na pokazach w niewoli żyją średnio 4 lata, podczas gdy na wolności 40 lat. Może to stres nie wiem. Ale ludzie naprawdę potrafią przyczepić się o bzdurę...(10-10-2022, 18:39)Gieferg napisał(a): Swoją droga - przerabianie audio pod inną ilość klatek, jesli się nie wie na co trzeba zwrócić po drodze uwagę, też się dobrze nie skończy. Nawet na oryginalnych wydaniach często jest to spieprzone.
A wiesz dlaczego bo z każdym kodowaniem nawet przy identycznej liczbie klatek, ich prędkość czasem rośnie i spada, nie jednakowo, a co za tym idzie z czasem trwania filmu czasem traci się lub zyskuje 1 sekundę lub 2... A wątpię by na oryginalnych wydaniach firma sprawdzała każdą sekundę filmu... Zrobią to partiami na słuch by nie tracić czasu. Bedzie przyzwoicie to pójdzie dalej i tyle, jak wszędzie gdzie liczą się pieniądze.