Najpierw poprawię siebie. Napisałem:
Na wyjściu ustawiłem PCM, zatem pozwolę rozkodować sygnał odbiornikom.
W tej sytuacji sygnał dekoduje odtwarzacz (nie odbiorniki).
Sebas, u mnie to wygląda tak.
1. Od jakiegoś czasu wyjście ustawiam na PCM. Wówczas moje słuchawki Sony MDR HW 700 DS nie muszą dekodować sygnału. Robi to player. Nawet nieco lepiej niż markowe słuchawki.
2. Przy audio Atmos w słuchawkach mam Dolby TrueHD 7.1.
3. Oczywiście w przypadku amplitunera oraz słuchawek korzystam z HDMI.
4. I najważniejsze. Nie pykło to o czym pisał Misfit. Włączając i wyłączając Drugi strumień audio BD, oraz włączając i wyłączając na wyjściu strumień bitów / PCM, cały czas mam 7.1, a nie DD 5.1.
EDIT:
Misfit napisał:
Dekodowanie w odtwarzaczu (opcja LPCM) + włączone secondary audio - po wyborze ścieżki TrueHD w amplitunerze mam informację, że otrzymał on na wejściu ścieżkę LPCM 7.1. Oznaczałoby to, że przez odtwarzacz została przetworzona ścieżka nie DD 5.1, lecz TrueHD 7.1.
Też tak mam. Z tego powodu wyłączyłem PCM na rzecz strumienia bitów, ale nadal dostaję TrueHD 7.1. Gdzieś popełniam błąd?
Na wyjściu ustawiłem PCM, zatem pozwolę rozkodować sygnał odbiornikom.
W tej sytuacji sygnał dekoduje odtwarzacz (nie odbiorniki).
Sebas, u mnie to wygląda tak.
1. Od jakiegoś czasu wyjście ustawiam na PCM. Wówczas moje słuchawki Sony MDR HW 700 DS nie muszą dekodować sygnału. Robi to player. Nawet nieco lepiej niż markowe słuchawki.
2. Przy audio Atmos w słuchawkach mam Dolby TrueHD 7.1.
3. Oczywiście w przypadku amplitunera oraz słuchawek korzystam z HDMI.
4. I najważniejsze. Nie pykło to o czym pisał Misfit. Włączając i wyłączając Drugi strumień audio BD, oraz włączając i wyłączając na wyjściu strumień bitów / PCM, cały czas mam 7.1, a nie DD 5.1.
EDIT:
Misfit napisał:
Dekodowanie w odtwarzaczu (opcja LPCM) + włączone secondary audio - po wyborze ścieżki TrueHD w amplitunerze mam informację, że otrzymał on na wejściu ścieżkę LPCM 7.1. Oznaczałoby to, że przez odtwarzacz została przetworzona ścieżka nie DD 5.1, lecz TrueHD 7.1.
Też tak mam. Z tego powodu wyłączyłem PCM na rzecz strumienia bitów, ale nadal dostaję TrueHD 7.1. Gdzieś popełniam błąd?
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.