04-12-2022, 08:18
(04-12-2022, 03:39)Mefisto napisał(a): No przecież pisałem, że jest nieznaczna pod względem rozdzielczości, co za tym idzie m.in. ziarna. Niemniej temat jest o tym czy warto upgradować - a chyba dla "niewielkiej bo niewielkiej poprawy" jednak nie warto
Naprawdę muszę dalej tłumaczyć dlaczego uznaję, że rzucanie wyroków co do sensowności upgrade'u na podstawie 14 statycznych screenów (tj. 0,01% klatek filmu) jest słabe?
Mefisto sprzed miesiąca nie miałby z tym najmniejszego problemu. Może pójdźmy dalej i z automatu wrzucajmy do listy tytuły wydane w SDR? Były już takie pomysły...
(04-12-2022, 03:39)Mefisto napisał(a): OK, to skreślmy więc z listy T2 - w końcu nadzorował ten transfer Cameron xD
Skąd w ogóle pomysł, że chciałbym aby T2 znalazł się na tej liście, skoro wielokrotnie wykazywałem, że wersja UHD (również polska UHD SDR) pod pewnymi względami jest lepsza od odpowiednika na BD? Ostatni raz tak z kilka dni temu...
(04-12-2022, 03:39)Mefisto napisał(a): Naprawdę nie wiem czemu nadzór kogokolwiek jest wysuwany jako argument.
Doskonale znam Twoje zdanie w tej sprawie, ja mam zupełnie odmienne i nikt nigdy mnie nie przekona, że ktokolwiek z tego forum wie lepiej jak powinny wyglądać kolory w filmie X czy Y od reżysera czy autora zdjęć tegoż filmu. Ale spoko, zróbcie sobie z tematu kolejne kolorkowe polowanie na czarownice. Bawcie się dalej, mi się już skończył popcorn.