11-12-2022, 19:21
(11-12-2022, 18:58)Gieferg napisał(a): Gdzie tak powiedziałem?
Ja napisałem:
(11-12-2022, 16:46)sebas napisał(a): Ale jeżeli gryzoniowi zależy zyskach to powinien się zorientować, że to się sprzeda również na płytach. To właściwie murowany hit.Ty zaś w odpowiedzi na mój post:
(11-12-2022, 16:56)Gieferg napisał(a): Wiele innych filmów też by się sprzedało na płytach i jakoś nie zanosi się, żeby je mieli wypuścić. The Abyss nawet nie było jakimś wielkim hitem.Jak mam to zinterpretować? Jak dla mnie to jest kontrargument do tego co ja napisałem, mający zmniejszać szanse na wydanie tego filmu.
(11-12-2022, 18:59)Gieferg napisał(a): Blade Runner to zupełnie inna sytuacja, nigdy nie było problemu z wydaniem tego filmu, z Abyss był problem od zawsze.Tak to inna wytwórnia, ale film również nie był hitem, a wciąż się sprzedaje. Kolejne edycje różniące się czasem tylko rodzajem pudełka wciąż znajdują nabywców. Wydawca ma w katalogu całą masę innych wartościowych tytułów, a pomimo tego ciągle klepie tego Blade Runnera, chociaż Kontakt, 2010: The Year we made contact, czy Outland też by się przydały w UHD. Najwyraźniej mu się to opłaca i to, że film mało zarobił w kinach i nie jest jakoś powszechnie lubiany, mu nie przeszkadza. Dlatego, jak dla mnie brak "hitowości" Otchłani nie działa na jej niekorzyść. Nie było wydania tego filmu w HD, więc jest jakiś popyt na to. Ten film ma pewien status wśród Kolekcjonerów, ale i entuzjastów kina s-f.
(11-12-2022, 18:59)Gieferg napisał(a): Tak czy inaczej, w przypadku tego tytułu - uwierzę jak zobaczę to wydanie, nie wcześniej.Tu się z Tobą zgadzam. Myślę jednak, że tym razem szanse są całkiem duże...
niespotykanie spokojny człowiek