07-01-2023, 19:50
(07-01-2023, 15:58)pred895 napisał(a): Wczoraj po kilkunastu latach od zakupu polskiego wydania BD miałem chęć odświeżyć sobie Traffic Soderbergha. Niestety wyłączyłem film po piętnastu minutach... jakość obrazu jest tragiczna. Sekwencje w Meksyku wyglądają tu jak żółta nie oglądalna okraszona w syfie filmowym kupa.
Latka przepychu UHD widzę niektórym szkodzą
Z ciekawości aż zapuściłem i cóż - film wygląda tak samo jak wyglądał w kinie, czyli nieładnie, ale jest to naturalne (i to nie tylko względem sekwencji meksykańskich). Cytat:Już na samym otwarciu w Meksyku obraz w dolnej partii obrazu jest jakby naciągnięty i drży ( tak jakby końcówka kliszy filmowej została źle nałożona na skaner) nawet plansza tytułowa filmu nie jest wstanie wyraźnie się wyświetlić
U mnie nic nie drżało, choć potwierdzam czarny trójkąt w rogu. Natomiast plansza tytułowa to mały, niewyraźny tytuł na czarnym tle - zawsze tak było, nie wiem, czego się spodziewałeś

Cytat:Transfer na pewno nie należy do tego o niebo lepszego od Criteriona lub Universala, co widać na niżej załączonych screenach:
http://www.dvdbeaver.com/FILM/DVDReviews20/traffic_dvd_review.htm
Wygląda dokładnie tak samo (nawet kodek w PL jest ten sam, a nie VC1): KLIK!
Cytat:Tak więc tego wydanie do śmietnika lub odsprzedania na allegro niż na jakiekolwiek oglądanie.
Jak tak lubisz double dip, to bardzo proszę - u mnie zostaje na półce