29-01-2023, 17:23
No i git, czekałem na ten dzień bo kupujesz sporo interesującego mnie dobra, a poza tym lubię Cię czytać i uważam, że zbyt rzadko udzielasz się na forum, więc liczę, że przy okazji tego wątku trochę się to poprawi 
Ale do rzeczy...
Byłbyś w stanie trochę pójść na ustępstwa w tym względzie, biorąc pod uwagę nowe narzędzia jakie daje HDR, czy raczej nie bardzo?
A od czego masz OPPO?
Też przyznam się bez bicia, że nie jest mi znany "Synecdoche, New York" i jesteś kolejną osobą, która poleca zaznajomić się z tym filmem. Napisz coś o obrazie jak się prezentuje wydanko 4K, itd.
Escape from Alcatraz tak słabo z DNR i kompresją (niebo) jak to na dvdbeaver i forum blu-ray.com piszą, czy może DV tutaj robi znaczącą różnicę?
I przy okazji może trochę głupie pytanie, ale mimo wszystko zapytam - w jaki sposób sprawdzasz stan płyt, tzn. przy jakim świetle?

Ale do rzeczy...
(29-01-2023, 16:19)HAL 9000 napisał(a): moim ulubionym "efektem" był efekt "przepalenia":
W tym wypadku, gdyby nieumiejętnie zastosować HDR, bez konsultacji z autorem zdjęcia, mogłoby dojść do rękoczynów.
Byłbyś w stanie trochę pójść na ustępstwa w tym względzie, biorąc pod uwagę nowe narzędzia jakie daje HDR, czy raczej nie bardzo?
(29-01-2023, 16:19)HAL 9000 napisał(a): Do koszyka wpadła też Anihilacja (BD):
Lubię ten film i mam już UHD, ale pomyślałem, że może kiedyś przyda mi się wersja z PL.
A od czego masz OPPO?

Też przyznam się bez bicia, że nie jest mi znany "Synecdoche, New York" i jesteś kolejną osobą, która poleca zaznajomić się z tym filmem. Napisz coś o obrazie jak się prezentuje wydanko 4K, itd.
Escape from Alcatraz tak słabo z DNR i kompresją (niebo) jak to na dvdbeaver i forum blu-ray.com piszą, czy może DV tutaj robi znaczącą różnicę?
I przy okazji może trochę głupie pytanie, ale mimo wszystko zapytam - w jaki sposób sprawdzasz stan płyt, tzn. przy jakim świetle?