(30-01-2023, 16:41)HAL 9000 napisał(a): 12 małp wygląda teraz pięknie i akurat flashbacki mogły zostać nieco bardziej przepalone, coś między SDR a HDR, ale to już szczegóły, w starym transferze były przepalenia w normalnych scenach i brzydka poświata, taka biała mgiełka, która niszczyła kolorystykę scen.
Dla mnie jest git jak jest, a na UHD szczególnie mokro mi się zrobiło z powodu wyglądu ziarna
Przy porównywaniu obrazu zdziwiła mnie też daleka od ideału kompresja obrazu w BD z 2018 roku od Arrow. Nie wiem czemu zakodowałem sobie w głowie, że to była Davidowa robota, ale jednak nie...(30-01-2023, 16:41)HAL 9000 napisał(a): Strzelam, że zamówiłeś "Biegnij Lola, biegnij" i "Miasto zaginionych dzieci", ale chyba je zapowiedziano w Europie więc mogłeś wybrać jakieś mniej dostępne tytuły.
Sprawdzam.
Trafiłem 50%, bo będzie "Orlando" zamiast "Miasta"
"Miasto" też chciałem, ale gościu odpisał mi, że ma ryski to podziękowałem. No i fajnie się złożyło, że chwilę później Francuzi zapowiedzieli swoje wydanko - popsuć humor może mi tylko słaba komprecha

(30-01-2023, 16:41)HAL 9000 napisał(a): Świetne transfery, w tym zestawie HDR nie wali po oczach tylko zachowuje filmowy charakter
Widziałem już oba i potwierdzam. Zajebiście, że dożyliśmy czasów gdy taka jakość obrazu jest dostępna w zaciszu domowym.
(30-01-2023, 16:41)HAL 9000 napisał(a): Mam HZ2000, z pomysłu zakupu JZ zrezygnowałem po tym jak Vincent stwierdził, że ma gorszy obraz na nowym procku, a gry mnie tak nie kręcą.
A to szkoda
bo chciałem zapytać na ile wg. Ciebie ten krok wstecz w obróbce obrazu po przejściu Panasa na Mediateka jest odczuwalny na nośnikach (przejścia tonalne).