(12-02-2023, 16:36)HAL 9000 napisał(a): Aktualnie największą bolączką jest brak kontroli jakości w meksykańskich "tłoczniach", co skutkuje dużą ilością porysowanych płyt na rynku.
Może warto przenieść produkcję UHD do Europy?
Znam osoby, które bardzo by się ucieszyły z tego powodu
Też znam taką jedną...
A jeszcze bardziej ucieszyłbym się gdyby w UK ruszyli ze sprzedażą UHD, przy okazji problem porysowanych płyt pewnie sam by się rozwiązał. Ale pomarzyć można...Criteriona u siebie nie mam na pierwszym miejscu, ale też bardzo lubię za to jakie filmy mają ofercie i ogólne podejście do klienta - w dodatkach też zwykle górują nad konkurencją. Taki większy minusik zgadza mi się z tym o czym wspomniałeś, czyli zbyt małe przywiązywanie wagi do kompresji obrazu na BD - i o ile do pewnego czasu to w miarę bezkarnie przechodziło, tak wraz z coraz większą ilością filmów ze skanu 4K (ziarno), nie można już było na to przymykać oczu. Na UHD Criteriony też nie są idealne, ale to już jest mały szczegół przy ich problemach z Blu-ray'ami.
I kolejny minusik ode mnie to opakowanie w zestawach, a konkretnie w jaki sposób płyty są w nich umieszczane.
Tak z ciekawości policzyłem i mam "tylko" 20 Criterionów, ale filmów 87 - więc można powiedzieć mało wydań, ale dość konkretnie