28-02-2023, 20:28
(28-02-2023, 19:41)misfit napisał(a): urodziny jakby co możesz sobie ustawić za miesiąc i koniec końców wpadnie 5 funciaków do wykorzystania przy następnym zamówieniu.Nie pomyślałem o tym, dobry pomysł, dzięki

(28-02-2023, 19:41)misfit napisał(a): Jak porównywałem kilka lat temu do vod.pl to wyszło mi, że na BD jest dużo większy DNR, do tego wielgachny black crush i obraz przeformatowany z 1.66:1 do 16:9.Ja włączyłem jakąś scenę i tam w pomieszczeniu zdaje się że ściana drgała, pomyślałem sobie, dobra, nie dzisiaj i wyłączyłem
(28-02-2023, 19:51)Mefisto napisał(a): Hmm? Tylko błagam nie oceniaj tego filmu przez pryzmat metoo i innych bzdetów.W ogóle nie o to mi chodziło.
Mam wrażenie, że wiele osób bardzo alergicznie reaguje na słowo remake i od razu ma skojarzenia z filmami, gdzie kobiety zastępują mężczyzn, biali są zastępowani innymi "kolorami", plus watki LGBT.
No bez przesady.
Gdyby nie remake ""Istoty z innego świata" nie byłoby "Coś" Carpentera i o to mi chodzi.
Nie trzeba robić kopii 1:1 przecież.
Jeżeli chodzi o "końskie zaloty", to wiem co reżyser chciał pokazać i uważam, że dzisiaj można to zrobić dużo lepiej, bo też i aktorstwo stoi na niebotycznym poziomie obecnie.
To nie znaczy, że oryginał jest zły.
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥