01-03-2023, 20:07
(28-02-2023, 18:09)HAL 9000 napisał(a): "Finałowe odliczanie"Nawet nie pytam ile i czemu tak drogo. Ale film świetny.
(28-02-2023, 18:09)HAL 9000 napisał(a): "Gry wojenne" pamiętałem jeszcze z kinaRewelacyjne s-f z lat 80-tych. Kwintesencja kina rozrywkowego tamtych lat. Trochę przygody, trochę kina familijnego, gdzie tradycyjnie dzieciaki ratują świat dorosłych. A wszystko to na luzie i z dystansem, którego tak brakuje w dzisiejszym kinie rozrywkowym. Tak z ciekawości, UHD prezentuje się wyraźnie lepiej od dołączonego BD?
(28-02-2023, 18:09)HAL 9000 napisał(a): Tak ogólnie to nie wiem czy w przyszłości zdecyduję się na prezentację filmów dzieląc je na gatunki, co sugerował sebas, ponieważ wiele tytułów płynnie przechodzi z jednego w drugi i np. horror miesza się S-F itd.Ja miałem teraz podobny dylemat układając wszystkie filmy w nowej szafce. Czy ten konkretny film to przygodowy, czy fantasy? Klasyfikowany jest różnie. Doszedłem do wniosku, że w sumie to nie ma co się oglądać na takie "szczegóły". Określać według pierwszego skojarzenia, przykładowo Alien -> s-f (w moim przypadku). To w sumie na moje potrzeby i nikt mnie z tego rozliczać nie będzie...
Chyba, że znajdę jakiś klucz, np. filmy których akcja dzieje się w kosmosie lub coś w tym stylu, muszę to jeszcze przemyśleć.
niespotykanie spokojny człowiek