(16-03-2023, 13:05)afflux napisał(a): Jednak z ciekawości napisze maila z zapytaniem do ministerstwa czy jest jakakolwiek wola aby wypuścić takie dzieła na rodzimy rynek i nie tylko, może jednak będzie więcej chętnych niż nam się zdaje.
Pozdrawiam
Super. Dzięki. Daj znać jak się przebijesz i będzie jakiś odzew.
Nie zaszkodzi wspomnieć o wojnie - napisz coś w stylu, że archiwa można zbombardować, strony zhakować, a dzięki wielu tysiącom wysokiej jakości kopii rozsianych po całym świecie, nasze dziedzictwo nie zginie
Oryginał "The Rules of the Game" został zniszczony podczas niemieckich bombardowań i ratujemy się kopiami, które przetrwały.
(16-03-2023, 13:05)afflux napisał(a): Przykład z Faraonem pokazuje że nawet w tak wąskim gronie może umknąć informacja o zagranicznych wydaniach, notabene chyba zakupię Faraona, choć jak za blu ray to spora cena.
Ja też mam zamiar kupić ten film, ale się nie spieszę, bo wiem, że będę oglądał go raz na dwa lata. Co innego taki "Giuseppe w Warszawie", to mógłbym kilka razy w ciągu roku, ale tego Niemiec raczej nie wyda, choć chętnie dam się zaskoczyć

PS
Temat petycji, to niestety nic nowego

https://forum.filmozercy.com/watek-filmy-niewydane-na-blu-ray-petycja?pid=4918#pid4918
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥