Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

misfit - kolekcja

Strony (96): « Wstecz 1 ... 78 79 80 81 82 ... 96 Dalej »

Opcje tematu
misfit - kolekcja
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,535
Reputacja: 707

22-11-2023, 17:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2023, 17:34 przez misfit.)
(22-11-2023, 13:10)Cisek napisał(a):  misfit - dzięki za wszystkie fotki. To spory przywilej, że w kryzysowym czasie dla polskiego rynku wydań fizycznych ktoś porywa się na przygotowanie ekskluzywnego i dość niszowego pakietu.

HAL miał chyba pisać petycję do ministra kultury, więc może to jego zasługa Wink
Ogólnie w tym roku nieźle obrodziło z polską klasyką na BD i nie wiem czy aby nie będzie to najlepszy rok pod tym względem, nie licząc rekordowego 2017. A przed nami jeszcze Szulkin od Radiance...

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

22-11-2023, 18:44
(22-11-2023, 11:58)piti198 napisał(a):  Mogą wysłać nie tylko kurierem, tylko też do takiego punktu DPD Pickup. U mnie niedawno blisko mojego bloku postawili, to podałem namiary i mi wyślą do tego punktu. Także jest jakaś opcja, że można sobie później odebrać.
Trzeba tylko pamiętać, że do odbioru paczek z automatów DPD potrzebna jest ich aplikacja na telefon. (plus bluetooth)

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Online piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,825
Reputacja: 84

22-11-2023, 21:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2023, 21:49 przez piti198.)
Tak, wiem czytałem na ich stronie, że trzeba mieć tą aplikację i włączoną transmisję danych, bluetooth i lokalizację. W razie czego można zadzwonić na infolinię.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 96

23-11-2023, 21:30
(22-11-2023, 17:34)misfit napisał(a):  HAL miał chyba pisać petycję do ministra kultury, więc może to jego zasługa

Tak, rzutem na taśmę się udało. Minister powiedział, że następny box to będzie już "Werner Herzog - Anthologie" od DE Factory  Big Grin

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

14-12-2023, 16:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2023, 16:21 przez misfit.)
Nic już w tym roku nie wpadnie, więc mogę zakończyć 2023:

[Obrazek: RXGQrrB.png][Obrazek: q02nuvF.png][Obrazek: 2ul9b8s.png][Obrazek: rM5ta4X.png]

Śródziemie - w środku wersje kinowe i rozszerzone na BD i UHD, więc w końcu będzie okazja zobaczyć na ile Władca jest mniej przefiltrowany na Blu-ray'u i czy jest w ogóle sens rezygnowania ze świetnego w tym wypadku HDR. Hobbitów nigdy wcześniej nie miałem na nośnikach, pamiętam tylko, że mocno męczyłem się w trakcie seansu 2 i 3 części i chyba były to wersje rozszerzone. Tym razem zacznę od kinówek i może tym razem będzie lepszy odbiór, ale nie robię sobie wielkich nadziei...

W zestawie UHD od WB znajdują się Casablanca, Obywatel Kane, Nieugięty Luke, Buntownik bez powodu i Deszczowa piosenka. Zbiorczy digipack, także z dołączonymi płytami na BD - pudełko o dziwo niemal w całości po angielsku.

Demineurs to po naszemu Hurt Locker - w sumie nie wiem czy robiłbym upgrade do UHD gdyby nie to, że płyta z mojego wydania BD od jakiegoś czasu już jest nie do odczytu. Pomysł z zakupem francuskiego wydania to chyba nie był jednak najlepszy pomysł Big Grin

[Obrazek: EoPnqLF.png]

Wpadły też pierwsze wydania od Radiance, w tym Szulkin, oraz jeden Criterion:

[Obrazek: ryScnkt.png][Obrazek: 35aSavs.png][Obrazek: Ec0yD38.png][Obrazek: bfmon0e.png]

Amazon chyba nigdy nie przestanie mnie zadziwiać, wrzucili box Szulkina do papierowej torby o grubości jakichś ~0,05mm. Rogi nieco oberwały, ale byłoby dużo gorzej gdyby nie to, że slipcase jest dość twardy. W środku trzy pudełka scanavo + książka.

Więcej zdjęć:
[Obrazek: E7wLuO0l.jpg]

[Obrazek: WVtqoslm.jpg][Obrazek: DZ82Wkvm.jpg][Obrazek: BNd3v6Om.jpg]

Książeczka:
[Obrazek: JgFxZ0Zl.jpg] [Obrazek: HVRGzgWm.jpg]

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 96

14-12-2023, 21:35
(14-12-2023, 16:19)misfit napisał(a):  Pomysł z zakupem francuskiego wydania to chyba nie był jednak najlepszy pomysł Big Grin

[Obrazek: EoPnqLF.png]
[Obrazek: 176.jpg]

Szulkin ładnie się prezentuje - brak oznaczeń wiekowych i pudełka prezentujące okładki w całej okazałości - 10/10  Heart

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

14-12-2023, 22:05
Hurt Locker z Francji to ten sam dystrybutor co dobrze nam znany La piscine, więc bardziej się tutaj obawiałem o odczyt przy zmianie pomiędzy drugą i trzecią warstwą. Ale zupełnie niesłusznie, bo tym razem są ich dwie Big Grin Dość odważna decyzja, zważywszy na to, że mamy tutaj 131 minutowy film kręcony w 16mm, czyli z dużą ilością ziarna. I do tego w AR 1.85:1. Więc jak jeszcze widzę na wykresie częste spadki poniżej 10-20 Mb/s to spodziewam się wszystkiego najgorszego. Na dniach się okaże.
Na razie ustaliłem, że nasycenie kolorów jest podrasowane w stosunku do wydania UK/USA i niemieckiego - nie jestem pewien czy to jest celowy zabieg, czy może przestrzeń kolorów jest zwalona - raczej to drugie.
Ech, gdyby UK/USA to nie były exclusive'y nieosiągalne z wysyłką do PL to nie ryzykowałbym i wziąłbym Lionsgate'a.

Co do Szulkina to jutro założę mu temat na forum.

Odpowiedz
Offline Cisek
Użytkownik
Liczba postów: 102
Reputacja: 10

15-12-2023, 01:27
Dzięki za wyczerpujące up'y, zawsze ciekawie i estetycznie podane. Co do Szulkina - Amazon i ich standardy wysyłki to jest straszny dramat. I jeszcze te komiczne uwagi przy generowaniu zwrotu, żebyś dobrze zapakował, tak solidnie jak było przez nich. Zamawianie u nich przypomina syndrom sztokholmski - klikasz "złóż zamówienie" wiedząc, że będą kłopoty.

Przyznam szczerze, że od jakiegoś czasu wolę te ładniejsze wydania zamawiać u sprzedawców na eBay'u, którzy przykładają więcej uwagi zabezpieczeniu produktu, nawet jeśli wiąże się to z wyższymi kosztami wysyłki.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

15-12-2023, 04:37
(14-12-2023, 22:05)misfit napisał(a):  spodziewam się wszystkiego najgorszego. Na dniach się okaże.

Dramatu nie ma, ale nie jest to jakaś drastyczna różnica względem załączonego blu - inna sprawa, że natura tego filmu jest na tyle specyficzna, że nawet te gorsze momenty są w stanie się obronić. Za to atmos robi robotę.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

19-12-2023, 22:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2023, 22:38 przez misfit.)
W większości filmu ziarno prezentuje się bez większych zastrzeżeń, ale z drugiej strony gdy zaczynają się problemy z kompresją obrazu, a jest ich niestety dość pokaźna ilość, to jest źle, naprawdę bardzo źle. BD prezentuje się pod tym względem znacznie korzystniej, o UHD od Lionsgate nawet nie wspominając. Z kolei zwalona przestrzeń kolorów sprawia, że wszystko jest zbyt mocno nasycone, włącznie z komicznie czerwonawym odcieniem twarzy. Nauczka na przyszłość aby nie ryzykować w ciemno, szczególnie z francuskimi dystrybutorami UHD. Wkrótce wrzucę screeny porównawcze do BD i UHD od Lionsgate ku przestrodze.

Odpowiedz
Strony (96): « Wstecz 1 ... 78 79 80 81 82 ... 96 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku