Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Mefisto - kolekcja

Strony (83): « Wstecz 1 ... 77 78 79 80 81 ... 83 Dalej »

Opcje tematu
Mefisto - kolekcja
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

14-04-2025, 16:56
Miłego seansu The Ring, ta kompresja na pewno będzie pięknie wyglądać na dużym ekranie Tongue Czy może projektor nieco niweluje takie rzeczy?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Online kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 903
Reputacja: 54

14-04-2025, 16:58
A myślalem, ze ja ostatnio duzo kupilemBig Grin
Gratulacje! Tez kupilem sklepik, wyrwalem jakis pojedynczy egzemplarz na amerykanskim amazonie, od innego dostawcy z dostawa amazon - dlugo na ten film polowalem.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

14-04-2025, 17:54
(14-04-2025, 15:16)Dusia napisał(a):  a to dopiero połowa mc.

Aktualizacja jest kwietniowa, ale nie jest powiedziane, że wszystkie filmy były kupione/zamówione w kwietniu Smile

(14-04-2025, 16:24)HAL 9000 napisał(a):  Widziałeś "Robaka" wcześniej, czy to był pierwszy raz

Przyznaję się - byłem dziewicą i ten film mnie zgwałcił Smile

(14-04-2025, 16:56)Mierzwiak napisał(a):  ta kompresja na pewno będzie pięknie wyglądać na dużym ekranie

Już po seansie dawno - bitrate w niektórych scenach słabuje, ale jakiegoś dramatu pikselowato-artefaktowego nie zanotowałem. Może dlatego, że film jest jednak dość ciemny sam w sobie, więc łatwiej ukryć niedobory? Plus wiadomo, sprzęt coś tam od siebie na pewno dodaje.

(14-04-2025, 16:24)HAL 9000 napisał(a):  mógłbym wziąć wszystko co wydali

Wszystko może nie, ale początkowo miałem w koszyku na luzaku sto pozycji Smile

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 96

14-04-2025, 19:27
(14-04-2025, 17:54)Mefisto napisał(a):  ten film mnie zgwałcił

Witaj w klubie Big Grin

[Obrazek: jHwASc8hBtdfRGUmxS6pq5mHiyN.jpg]

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

15-04-2025, 12:31
Errata:
[Obrazek: wo4C1fO.jpeg]

Rogue cut był w którejś z poprzednich aktualek, ale X-meni w końcu się odnaleźli po dwóch miechach, to wrzucam Big Grin

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

15-04-2025, 19:14
Czapki z głów. BTW - widzę po OLXie, że oczekujesz na dostawę "dolarów" od Arrow Wink

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

06-06-2025, 14:01
Apdejt:

[Obrazek: aM3cmIU.jpeg]
[Obrazek: m8BA796.jpeg]
[Obrazek: GYguxoV.jpeg]
[Obrazek: BblMbaE.jpeg]
[Obrazek: r4m7SzJ.jpeg]

Terrore trasferimento molto bello, opakowanie tyż, ale inne filmy zrobiły to później znacznie lepiej, dlatego chyba był to jednorazowy zakup.
Trzeba zacząć wprowadzać twardą politykę migracyjną w przypadku kolekcji Big Grin

[Obrazek: Vzmvjfw.jpeg]
[Obrazek: GgZvRMG.jpeg]
[Obrazek: Yi06cn2.jpeg]
[Obrazek: SjmQ59s.jpeg]

WAC niestety nie w komplecie, bo to najwyraźniej była popularna promocja, więc część tytułów dalej wisi sobie z przyszłymi datami wysyłki. Co gorsza Imprezowe dziewczę trafiło mi się z rysą, którą wykryłem dopiero w trakcie seansu, więc generalnie nie wiem jak się akcja rozwija po 30 minucie Big Grin I prędko się nie dowiem, bo chwilowo wyprzedane. Ech. Za to transfer śliczny - jak zresztą w przypadku wszystkich tych tytułów.
Siedem do kompletu z Panicznym pokojem - normalnie bym nie planował, ale tylko w tej edycji jest też blu, które chcę sobie, mimo wszystko, zostawić, a dwóch osobnych wydanek nie chciałem (zwłaszcza, że digi jest brzydkie i niepraktyczne).
Dobek bardzo fajne wydanko, a film cudownie komiksowy, choć taki Besson pewnie więcej by z tego wycisnął. Niemniej jest na co popatrzeć.  Cool

[Obrazek: b9NQ3qu.jpeg]
[Obrazek: wL5bNbj.jpeg]
[Obrazek: XcGJgyX.jpeg]
[Obrazek: twBriXc.jpeg]

Samolocik wyjątkowo deluksowe wydanie dostał, liczę, że film tak samo dobry, jak pozostałe dokonania tego duetu.
Senna Arizona praktycznie w tym samym digipacku co Prosta historia, więc Kirek powinien uważać Wink
Szczelba bardzo przyjemne zaskoczenie, choć dziwaczne wydanie pod względem napisów, bo część scen jest po angielsku, a część po francusku (i dla tych są napisy angielskie, których normalnie nie można włączyć dla całego filmu) i jest to tak nieskładne, iż nie wiem z czego to wynika - nie zachowały się oryginalne taśmy dialogowe w poszczególnych sekwencjach czy o co chodzi? Bo na pewno trudno uznać to za zamierzone. Szczęśliwie gros filmu odbywa się w ogóle bez dialogów.
Rzeki to z kolei całkiem przyjemny, ale niekonsekwentny transfer, bo w tych pozornie mniej wymagających ujęciach bitrate potrafi nagle zjechać poniżej 10 mb. Także dało tu się z pewnością wycisnąć nieco więcej, ale generalnie jest na czym oko zawiesić. No i ćwierć wieku później film jest dokładnie taki, jakim go zapamiętałem - tylko ta końcówka... Big Grin

[Obrazek: ySnyP10.jpeg]
[Obrazek: vand5b8.jpeg]
[Obrazek: cNFXBx4.jpeg]
[Obrazek: aP9idFK.jpeg]
[Obrazek: ibIm4ak.jpeg]
[Obrazek: yViAPq3.jpeg]
[Obrazek: aI05j6E.jpeg]
[Obrazek: xyH6KdF.jpeg]
[Obrazek: MR4X1GV.jpeg]
[Obrazek: WW93If7.jpeg]

Arrowy z promek i za mozolnie zbierane punkciki, więc trochę na przesyłce przyoszczędziłem Big Grin Zresztą na opakowaniach miałem polskie adresy wysyłki  Huh
Kaczuszka i Andromeda, to - jak można się było spodziewać - żadne rewolucje względem tych samych transferów na blu, co nie zmienia faktu, że natywna rozdziałka, lepszy bitrate i ładniejsze, mniej inwazyjne ziarenko robią swoje.
Lifeforce z kolei ma wyśmienitego atmosa oraz - podobnie jak Gift - ślicznego slipcovera, który mieni się pod światło. Jedynie książeczka gorsza od poprzedniego wydania, więc jak ktoś lubi te rzeczy, to polecam zatrzymać starą.
Swoją drogą The Gift padło niestety ofiarą AI - absolutnie wszystkie archiwalne dodatki, które nie są w HD, z trailerem włącznie, zostały pojechane komputerem, co wygląda groteskowo. Mam nadzieję, że to nie jest nowa polityka Arrow, a tylko dostali takie materialy.

[Obrazek: z406In6.jpeg]
[Obrazek: td7UYZ2.jpeg]
[Obrazek: R9gP9lu.jpeg]
[Obrazek: fR2Uy4w.jpeg]
[Obrazek: cndP8TP.jpeg]

Donovan, Karierowicz i Sneakers to absolutna topka transferowa KL - absolutnie przepięknie te filmy wyglądają, zwłaszcza ten ostatni, pełen niuansów światłocienia.
Travolta za to mieszane uczucia - w scenach dyskotekowych i nocnych jest poprawa względem blu, nawet jeśli nie jakaś olbrzymia. Ale poza tym to typowy Paramount od tej gorszej ekipy transferowej, z tradycyjnymi problemami i randomowymi spadkami bitrate'u.
1900 - zdjęcia mówią chyba wszystko. Wydanko kupione w promce, ale warte ceny rynkowej. Wspaniałe opakowanie i solidny transfer (niestety tylko wersji kinowej), a na deser soundtrack. Książeczka, oczywiście, zgermanizowana, ale trzeba się uczyć języków przyszłych (ponownych) rozbiorców kraju.  Tongue
Scalphunters to remaster, Bravados też źle nie wygląda.
A Marilyn, po skandalicznym przegapieniu niemieckiego boxu, tak sobie zbieram tytuł po tytule - nie licząc obsadowych ogonów, zostało 8.

[Obrazek: FGtccYc.jpeg]
[Obrazek: 7f4BF2s.jpeg]
[Obrazek: 768jXko.jpeg]

M:I nie planowałem, a wydanie zbiorcze pięciu części w międzyczasie wyprzedane, ale przyoszczędziłem trochę miejsca na półce kosztem tego nieszczęsnego Fallouta, który, swoją drogą, najmniej się różni od blu (za to trójka mnie zaskoczyła skokiem jakości - brawo!). Inna sprawa, że box sklecony idiotycznie, bo pudełko z blu jest znacznie większe od tego 4K, mimo iż w innych seriach Paramountu (jak Star Trek czy Jack Ryan) są one dokładnie takie same. To pewnie kwestia dodatkowej płyty z bonusami do Fallouta, ale wygląda to beznadziejnie, więc w sumie zastanawiam się czy nie opchnąć też amaraya z blu, mimo iż tylko tam są właśnie wszelkie materiały dodatkowe.
Sirk złapany na wylocie - lubię jego hollywoodzkie filmy, więc liczę, że i tu będzie dobrze.
Krwisty tron - jeśli kogoś ciekawią takie rzeczy, to tutaj książeczka powiela tylko krótką recenzję z boxu Kurosawy, reszta tekstów jest nowa (podobnie jak w przypadku Sanjuro, Yojimbo i, jak mniemam, Ukrytej fortecy, tracimy esej Philipa Kempa).

[Obrazek: articles-Comics-Pig-Hooey-giphy.gif]

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

06-06-2025, 14:58
Gdzie wywiało dodatki do Panic Room?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

06-06-2025, 15:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2025, 15:15 przez Ash-9001.)
(06-06-2025, 14:01)Mefisto napisał(a):  Donovan, Karierowicz i Sneakers to absolutna topka transferowa KL - absolutnie przepięknie te filmy wyglądają, zwłaszcza ten ostatni, pełen niuansów światłocienia.

Dobrze wiedzieć, że Sneakers dostał obrazek na jaki zasługuje Smile Muszę go mieć na półce. Update jak zwykle szał.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Dusia
Użytkownik
Liczba postów: 217
Reputacja: 8

06-06-2025, 16:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2025, 16:10 przez Dusia.)
Miło się to ogląda i czyta przy kawce , Mefisto dziękuję ,że jesteś Smile

Odpowiedz
Strony (83): « Wstecz 1 ... 77 78 79 80 81 ... 83 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku