15-08-2025, 15:00
“Moja pierwsza płyta UHQCD Tongue” Brzmi jak mały audiofilski kamień milowy
Na jakim sprzęcie to odtwarzasz ??
Na jakim sprzęcie to odtwarzasz ??
|
HAL 9000: Archiwum
|
|
15-08-2025, 15:00
“Moja pierwsza płyta UHQCD Tongue” Brzmi jak mały audiofilski kamień milowy Na jakim sprzęcie to odtwarzasz ??
Nie wiem jak inni, ale ja nie wiedziałem, że takie coś w ogóle istnieje ![]() To jest zwykła płyta CD, więc odtwarzam na zwykłym odtwarzaczu CD ![]() Różnice w jakości wynikają zapewne z nowego transferu itd. filmożercy dobrze wiedzą że dostęp do oryginału i odpowiedzi skan robi większa robotę niż nośnik na którym to zostanie wydane, pomijając już oczywiste ograniczenia starszych formatów takich jak VHS czy DVD
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
15-08-2025, 15:26
@Dusia Tutaj wystarczy standardowy odtwarzacz CD. Różnica jest w technologii wykonania samego dysku. Poniżej masz filmik. @HAL 9000 Jak zwykle konkretna aktualizacja. Jak oceniasz obrazek w "Lifeforce"? Sam film jest dość "specyficzny", ale koncepcja artystyczna statku obcych była ciekawa, z tego co pamiętam. Widziałem lata temu i ciągle się waham, czy dodać do Archiwum już teraz, czy poczekać, na jakąś promocję i wydanie bez slipa...
niespotykanie spokojny człowiek
Cytat: "Mowa tutaj płytach UHQCD (Ultimate High Quality CD), które przede wszystkim różnią się materiałem warstwy zapisu danych. Naukowcy zrezygnowali tutaj z poliwęglanu na rzecz fotopolimerów, które podobno pozwalają na bardziej precyzyjne wykonywanie zagłębień (pit) i wypukłości (land), a więc właśnie zapisywanie muzyki z dokładnością bliższą względem oryginalnego nagrania. Płyty UHQCD są takiej samej wielkości i wykorzystują taki sam format zapisu plików, a więc są też kompatybilne ze standardowymi odtwarzaczami CD Audio." Format istnieje od 2015, a ja też pierwszy raz od Ciebie o nim usłyszałem.
15-08-2025, 15:30
Aktualizacja kolekcji jak zawsze świetna, a co do UHQCD to również nie słyszałem o czymś takim i też pomyślałem zaraz po przeczytaniu, na czym to odtworzyć...
15-08-2025, 15:35
Fajny update. Career Opportunities i inne filmy od Hughes'a chciałbym mieć na półce... ale zawsze się trafia jakiś inny priorytet do kupienia Lęk Pierwotny - jakiś czas temu obejrzałem ripa i ten wszechobecny wosk mnie wyleczył z kupowania tego wydania, szkoda bo film jest świetny.
15-08-2025, 15:57
(15-08-2025, 15:26)sebas napisał(a): Jak oceniasz obrazek w "Lifeforce"? Oceniam na 10/10 - film jest ziarnisty, ale to jest zdrowe ziarno miłe dla oka. (15-08-2025, 15:26)sebas napisał(a): ciągle się waham, czy dodać do Archiwum już teraz, czy poczekać, na jakąś promocję i wydanie bez slipa... Mogę pomóc, slip należy do tych nielicznych miłych w dotyku "meszkowatych", które lubisz ![]() (15-08-2025, 15:35)Ash-9001 napisał(a): Career Opportunities i inne filmy od Hughes'a chciałbym mieć na półce... "Career Opportunities" pięknie się prezentuje Z "Uncle Buck" były jakieś problemy o których wspominał kiedyś misfit, ja nie pamiętam dokładnie o co chodziło, więc trochę ryzykowałem, ale nic niepokojącego w trakcie seansu nie zauważyłem, jednak osobom zainteresowanym radzę poszperać na forum.
15-08-2025, 15:58
(15-08-2025, 15:35)Ash-9001 napisał(a): Career Opportunities i inne filmy od Hughes'a chciałbym mieć na półce Właśnie są promki na Amazonie
Ja to miałem napisać ![]() Szybko schodzą (Kino Lorber), była "Córka generała" za 13$ ale zanim wkleiłem już jej nie było ![]() może jeszcze wróci
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |