Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Mefisto - kolekcja

Strony (84): « Wstecz 1 ... 78 79 80 81 82 ... 84 Dalej »

Opcje tematu
Mefisto - kolekcja
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,312
Reputacja: 150

06-06-2025, 17:36
(06-06-2025, 14:58)Mierzwiak napisał(a):  Gdzie wywiało dodatki do Panic Room?

Zdjąłem, bo chciałem pokazać również grafikę pod płytami - sądziłem, że to oczywiste Smile

(06-06-2025, 16:10)Dusia napisał(a):  Mefisto dziękuję ,że jesteś

[Obrazek: crying-gif.gif?fit=245%2C263&ssl=1]

(06-06-2025, 15:15)Ash-9001 napisał(a):  Dobrze wiedzieć, że Sneakers dostał obrazek na jaki zasługuje

Poczekaj na misfita, bo ja to się dałem nawet Poszukiwaczom oczarować Wink

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,191
Reputacja: 277

06-06-2025, 17:46
(06-06-2025, 17:36)Mefisto napisał(a):  Zdjąłem, bo chciałem pokazać również grafikę pod płytami - sądziłem, że to oczywiste Smile
Nie wpadłem na to bo grafika pod pozostałymi płytami jest schowana Big Grin

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,577
Reputacja: 716

06-06-2025, 20:35
WAC spoko, szkoda tylko, że większość z tego co mnie jeszcze interesuje z UK jest na wyłączność hmv :/
No i pudełka mnie trochę wkurwiają - eko z dziurkami, ale to nie tylko u Warnera... Wolałem już te grubasy.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 130

07-06-2025, 07:54
(06-06-2025, 14:01)Mefisto napisał(a):  Arrowy z promek i za mozolnie zbierane punkciki
Bezpośrednio od Arrow rozumiem? Bo mojego Swordfisha rarewaves jeszcze nie wysłało... Sad

(06-06-2025, 14:01)Mefisto napisał(a):  Lifeforce z kolei ma wyśmienitego atmosa oraz - podobnie jak Gift - ślicznego slipcovera, który mieni się pod światło.
Czyli to ostanie Arrowy ze slipcoverami z elementami odblaskowymi? Cała reszta wydana później ma już poligrafie taką jak "Długi pocałunek na dobranoc" chociażby? Szkoda by było...

(06-06-2025, 14:01)Mefisto napisał(a):  Travolta za to mieszane uczucia - w scenach dyskotekowych i nocnych jest poprawa względem blu, nawet jeśli nie jakaś olbrzymia. Ale poza tym to typowy Paramount od tej gorszej ekipy transferowej, z tradycyjnymi problemami i randomowymi spadkami bitrate'u.
Mam dokładnie takie same odczucia.

Akualizacja, jak zawsze, konretna.  Smile

Acha, kosmiczne jeże Ci się wkradły na jedną z fotek Wink  Smile

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

07-06-2025, 11:07
(07-06-2025, 07:54)sebas napisał(a):  Bezpośrednio od Arrow rozumiem?

Tak.

(07-06-2025, 07:54)sebas napisał(a):  Czyli to ostanie Arrowy ze slipcoverami z elementami odblaskowymi?

Skąd taki wniosek?

(07-06-2025, 07:54)sebas napisał(a):  kosmiczne jeże Ci się wkradły na jedną z fotek

Nie tylko one - to jedna z kart, które Arrow wrzuca do wszystkich swoich wydanek.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 130

07-06-2025, 11:36
(07-06-2025, 11:07)Mefisto napisał(a):  Skąd taki wniosek?
To było pytanie nie stwierdzenie. Smile  Zrodziło się z tego co widzę. Wydania (które ma mam już na półce) które pojawiły się po Lifeforce mają już standardowo wykończony slipcase, bez żadnych fajerwerków... Wspomniany przeze mnie Swordfish, również.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

07-06-2025, 12:09
No ale to przecież nie jest tak, że wszystkie wcześniejsze wydania w slipach miały fajerwerki Smile

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

27-06-2025, 13:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-06-2025, 13:34 przez Mefisto.)
Aktualka czerwcowa:

Najpierw errata do WAC, którego niedobitki w końcu przyszły po dwóch miechach  Big Grin
[Obrazek: MdrJHlr.jpeg]

reszta:
[Obrazek: WxzO5VC.jpeg]
[Obrazek: FpWkFwN.jpeg]

Czwartolipcowiec to ciekawy przypadek, gdzie atmos przegrywa z upmixem 2.0 - przynajmniej na mnie nie zrobił wrażenia, zwłaszcza w scenach batalistycznych.
5.1 z kolei wydaje się za głośny. Może coś pokpili przy masteringu?
Dla odmiany Liga to właśnie przykład umiejętnego atmosa, który fajnie działa nawet w scenach dialogowych.
Delta niestety goła pod względem bonusów, ale ile frajdy z seansu. Kompletnie zapomniałem, że gra tam Forster w roli terrorysty Big Grin

[Obrazek: FRvYa9j.jpeg]
[Obrazek: xwrG9jH.jpeg]
[Obrazek: FOndNbk.jpeg]
[Obrazek: HBY4jit.jpeg]
[Obrazek: f3YBYm8.jpeg]
[Obrazek: X10luXZ.jpeg]
[Obrazek: V8hcLrv.jpeg]

Vinegary to jednak straszne kobyły, mimo iż ładne mają te wydania. W tym wypadku Lokator jednak mało praktyczny, bo te okiennice bynajmniej nie otwierają się na sztywno  Big Grin
Ciemnota miejska z kolei kontynuuje okładki-historyjki (wcześniej był Road House). Ciekawy koncept. A obrazek oczywiście wymiata, dźwięk również.
Acha, przestrzegam przed książeczką - takich kocopołów, które pod przykryciem filmu szerzą polityczną propagandę (oczywiście jednostronną) to już dawno nie czytałem. Dość napisać, że dali strony do zapełnienia jakiemuś Hindusowi. Dramat. Angry

[Obrazek: L7bs9do.jpeg]
[Obrazek: oU0kluD.jpeg]
[Obrazek: BycpSxi.jpeg]

Bondy bardzo ładnie się prezentują, choć mają spadki bitrate'u, a czasem też nagłe zjazdy jakości obrazu, choć w scenach akcji trudno rzec na ile wina źródła (momenty tylnej projekcji są oczywiste), a na ile kombinacji komputerowych. Co prawda blu wciąż wygląda w miarę porządnie, ale generalnie obrazek w HDRze jest zdecydowanie bardziej filmowy, lepiej zdefiniowany i żywszy. Atmos też trochę dodaje od siebie, choć tutaj jakiejś olbrzymiej rewolucji nie ma. Liczę, że wkrótce doczekamy się kolejnych boxów, najlepiej w podobnej lub niższej cenie. Cool

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

15-08-2025, 16:56
Lipiec-sierpień (czyli lipień):

[Obrazek: 2zZo9vj.jpeg]
[Obrazek: ZrvPK9x.jpeg]
[Obrazek: bh6IOy9.jpeg]
[Obrazek: npHxxD6.jpeg]
[Obrazek: Ifm1vzz.jpeg]
[Obrazek: gpGZIi4.jpeg]
[Obrazek: ULXBtb1.jpeg]
[Obrazek: oNbTvDu.jpeg]
[Obrazek: IPrO3m4.jpeg]
[Obrazek: yUKmNJq.jpeg]
[Obrazek: 6x2VVOf.jpeg]

Ugetsu, Winchester, Kowboj i Fellini bez HDR, ale i tak jest czym oczy nacieszyć. Ten pierwszy - podobnie jak Barry Lyndon, który się niestety trochę pogniótł w podróży - ma świetną książeczkę z opowiadaniami na kanwie których oparto film. Przestrzegam przed czytaniem przed seansem Big Grin
Brazil w końcu zamyka filmografię Giliama na półce - dekady czekałem i się doczekałem, ale było warto.
Red Shoes i No Country to delikatne updaty względem blu, ale dostrzegalne. Głębia w tym drugim widoczna jest zwłaszcza w scenach dziennych, plenerowych, jak bohater polujący na prerii.
Ostatni walc to absolutnie fenomenalna popisówka dźwięku w każdej dostępnej konfiguracji. Obrazek też niczego sobie, mocno polecam.
Glen Gould i Spirit kupione w ciemno z polecajek i nie żałuję. Ten pierwszy jest bardzo nietypowy, ale przez to ciekawy (choć są te szorty oczywiście nierówne), a drugi to w dużej mierze opowiadanie obrazem i kapitalną muzyką Zimmera (którą znałem już wcześniej), za co zawsze lecą plusy.
Sorcerer, Królestwo, Alexander i Sky Captain to, niekiedy wbrew pozorom, całkiem niezłe update'y, nawet jeśli nie zawsze to widać w bezpośrednim porównaniu. Aha, dźwięk w tym ostatnim to solidny test dla sprzętu - zwłaszcza jak atakują roboty Big Grin
WarGames trochę się obawiałem powrotu po latach, zwłaszcza, że stara ocena nie była jakaś wielce pozytywna, ale szczęśliwie całość dobrze się broni i ocena spokojnie powędrowała w górę. Transferek bdb.
Ludzki korek pozwala w końcu wykreślić nieoglądalne dvd z listy życzeń pozycji niewydanych w HD. Aż nie chce się wierzyć, że ćwierć wieku minęło od premiery...

[Obrazek: BD2xVfQ.jpeg]
[Obrazek: MRyoI8d.jpeg]

Armia ciemności w końcu spadła te kilka dolców, więc można było uzupełnić trylogię. Po całości transfer nierówny, bo z różnych źródeł, ale główna płyta wygląda bodaj najlepiej ze wszystkich części w tym formacie. No i cieszy fakt, że są tam wszystkie wersje oraz sporo dodatków.
Fargo to kolejny z pozoru delikatny, ale na dłuższą metę spory update obrazu, podobnie Weird Science (które wciąż pięknie wygląda na blu) i Las Vegas.
Jedynie Bękartami jestem rozczarowany, bo szczerze nie widzę większej różnicy pomiędzy Arrow, a starym polskim wydaniem (przynajmniej w tych kilku scenach, które testowałem). O tyle dobrego, że z promki, no i jest dużo nowych dodatków, więc nie poszła ta kasa na marne.

[Obrazek: DaVjKnU.jpeg]
[Obrazek: n5eV2GF.jpeg]
[Obrazek: 2CciMjb.jpeg]
[Obrazek: 46sUOmw.jpeg]
[Obrazek: q50YuYZ.jpeg]
[Obrazek: ScYMcUE.jpeg]
[Obrazek: vClct0E.jpeg]
[Obrazek: QvKuWy1.jpeg]

A tu już kandydaci do wydań roku. Box Defa jest absolutnie piękny wizualnie i pęka w szwach od bonusów. O Leone już pisałem w wiadomym wątku. Natomiast Cruising zachwyca obrazem, ma grubaśną książeczkę oraz drugi dodatek w postaci reprodukcji stron scen wyciętych ze scenariusza oraz absolutnie fenomenalny slip imitujący skórę.
Cobra z kolei natchnęła mnie to nabycia sobie pełnoprawnego plakatu Big Grin
Arrow absolutnie zaorał w tym roku swoją selekcją.

[Obrazek: 9UqKwUC.jpeg]
[Obrazek: OICaEQj.jpeg]
[Obrazek: FChUYQv.jpeg]
[Obrazek: 2tK5bHo.jpeg]

I na deser Australia. Paczki szły około 2 tygodni i niestety dowalili opłaty celne, więc cenowo ostatecznie wyszło tak średnio opłacalnie, ale wydanka klasa - slipy są naprawdę piękne, a i w środku niczego sobie zestaw. Przy okazji pierwszy raz spotkałem się z takimi tackami w środku czarnych pudełek. Z transferów Hardware i Fall klasa, za to Razorback mnie nieco rozczarował - dość niski bitrate i momentami naprawdę niewielka poprawa względem blu. Ale może za dużo się spodziewałem, bo tu jednak zdjęcia są dość specyficzne.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,552
Reputacja: 98

15-08-2025, 20:23
(15-08-2025, 16:56)Mefisto napisał(a):  Glen Gould i Spirit kupione w ciemno z polecajek i nie żałuję. Ten pierwszy jest bardzo nietypowy, ale przez to ciekawy (choć są te szorty oczywiście nierówne)

Tytuł nawiązuje do Wariacji Goldbergowskich, utworu Bacha, który Gould nagrywał kilka razy - na początku kariery i pod koniec życia.
Filmiki są nierówne, bo na siłę musiało ich być 32, tak nawiasem mówiąc, wariacji jest 30 - poprzedza je i kończy aria (30+2).

Ja również nie znałem tego wcześniej, ale jestem fanem twórczości GG, więc to był dla mnie zakup obowiązkowy. Zaskoczony jestem jak bardzo hermetyczny był to film i bardzo byłem ciekawy jak go odbierzesz (widziałem że go kupiłeś).

Ja jednak przestrzegałbym przed zakupem w ciemno, film jest dziwaczny nawet dla mnie, mimo iż wiedziałem kto występuje w poszczególnych filmikach i do czego się odnosi oraz jakie ma powiązania z GG.

Największą zaletą tego filmu jest to, że w poszczególnych częściach lecą całe utwory, nie są przerywane, wyciszane itd.

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Strony (84): « Wstecz 1 ... 78 79 80 81 82 ... 84 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku