Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

kłapouchy - kolekcja

Strony (3): « Wstecz 1 2 3
Opcje tematu
kłapouchy - kolekcja
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,303
Reputacja: 149

01-11-2025, 13:07
Nie powiedziałbym, że 90 euro za wyprzedany box z całą filmografią to drogo, ale ok Smile

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 445
Reputacja: 38

01-11-2025, 14:08
(31-10-2025, 20:06)kłapouchy napisał(a):  Ballerina, wydanie steelbook ze slipcasem. Ana de Armas ładnie się prezentuje na tej grafice. Nie wiedzieć czemu miałem wobec tego filmu spore oczekiwania, chyba ze względu na główną bohaterkę. Po obejrzeniu jest małe rozczarowanie.

Dlatego ja będę celował w wydanie w plastiku, ten film więcej nie potrzebuje Wink Ale obrazek się prezentuje ładnie?

(31-10-2025, 20:06)kłapouchy napisał(a):  Sorcerer Pana Friedkina. Odpuściłem wydanie USA, bo w podobnym czasie miało się pojawić w UK. Niestety coś się po drodze wykrzaczyło i wydanie z naszym regionem dostajemy dopiero teraz.

Zapomniałem, że to miało wyjść w UK Big Grin

(31-10-2025, 20:06)kłapouchy napisał(a):  Narazie obejrzałem Tron i muszę powiedzieć, że trochę mnie wynudził ten film.

To był pierwszy seans w życiu? Według mnie Tron to jeden z tych filmów co troszkę zyskuje z każdym kolejnym seansem, więc zakup się w końcu opłaci  Smile  

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline kłapouchy
Użytkownik
Liczba postów: 51
Reputacja: 5

01-11-2025, 20:50
(01-11-2025, 14:08)Ash-9001 napisał(a):  Dlatego ja będę celował w wydanie w plastiku, ten film więcej nie potrzebuje Wink Ale obrazek się prezentuje ładnie?
Mi się obrazek podobał. Tylko szkoda, że brak polskich napisów.

Ash-9001 napisał(a):To był pierwszy seans w życiu? Według mnie Tron to jeden z tych filmów co troszkę zyskuje z każdym kolejnym seansem, więc zakup się w końcu opłaci  Smile  
Nie jestem pewien czy będzie kolejny seans.. Pierwszy raz go widziałem. W ogóle o nich wcześniej nie słyszałem. Skłonił mnie wygląd steelbooków i Daft Punk.

Odpowiedz
Offline kłapouchy
Użytkownik
Liczba postów: 51
Reputacja: 5

6 godzin(y) temu
[Obrazek: 4MgH0CQ.jpeg]

Coś tam wpadło w listopadzie. Revenge od Coralie Fargeat (Substancja). Z hiszpańskiego amazonu od DVDStoreSpain, prosto z Madrytu. Jeden z lepszych filmów jakie w ostatnim czasie widziałem - 9 gwiazdek. Świetne zdjęcia to już połowa sukcesu. Muzyka też fajna. Na pewno bardziej przystępny w odbiorze od Substancji. Główną rolę gra raczej mniej znana włoska aktorka Matilda Anna Ingrid Lutz, ale nieźle sobie radzi. Nasza główna bohaterka przechodzi dużą metamorfozę. Sam film za bardzo nie ma czym oddychać na tym nośniku. Jest trochę scen pod osłoną nocy czy w pełnym słońcu, do tego ograniczona paleta kolorów. Może Second Sight kiedyś coś..

[Obrazek: dLvGGhH.jpeg]

A History of Violence Cronenberga wydanie CriterionUK. In the Mouth of Madness - John Carpenter od Arrow - wypada wziąć.

[Obrazek: touTMjS.jpeg]

[Obrazek: BIcB9xT.jpeg]

The Magnificent Seven zamówiony razem z Eyes Wide Shut. Tego drugiego póki co nie widać...   Undecided  Coś tam się też wybrało z promocji CriterionUK. The Fisher King oraz jeden z moich ulubionych fimów Martina The Irishman. Kiedyś oglądany na netflixie w tych ich 4K. Nie spodziewam się gorszego obrazka.

[Obrazek: Q7WjKm7.jpeg]

[Obrazek: 7aJ1jJM.jpeg]

Ms .45 z Zoe Lund od Arrow. Fearless oraz The Passenger kupione za uzbierane punkty na Rarewaves. Peter Weir coś ostatnio często wpada. Jeszcze muszę kiedyś upolować Piknik no i może Arrow wypuści Witness w wydaniu slim. Cena była fajna, bo jakieś 45 zł. Niestety to zamówienie też musieli rozbić na dwie paczki, więc ostatecznie trochę wzrosła.. La notte bezpośrednio od Eureki.

[Obrazek: 12F2X9q.jpeg]

[Obrazek: L6VGqrJ.jpeg]

Odpowiedz
Offline Fitzer
Użytkownik
Liczba postów: 228
Reputacja: 14

5 godzin(y) temu
Masa dobrego. Co do obrazu w Irlandczyku uważam, że na Netflixie w UHD z Dolby Vision prezentuje się świetnie. Też mam w kolekcji dysk Criteriona i miałem obawy, że ze względu na zwykłe BD będzie zauważalnie słabiej niż na Netflixie. Co prawda nie robiłem żadnego porównania, ale wrażenia z seansu z płyty Criteriona też znakomite. Dużo dobrze zachowanego ziarna i detali.

Panasonic TX-55HZ1000E
Sony UBP-X800M2
Samsung HW-Q800A
Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,805
Reputacja: 140

5 godzin(y) temu (Ten post był ostatnio modyfikowany: 5 godzin(y) temu przez pred895.)
Fearless Heart Jeff Bridges tutaj to mistrzosto świata jeśli chodzi o aktorstwo a finałowa akcja w samolocie to chyba najlepiej ukazany dramat ludzi, którzy żegnają się z życiem.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 445
Reputacja: 38

3 godzin(y) temu
Revenge ma u mnie tyle samo gwiazdek Smile Myślę, ze po sukcesie Substancji, szanse na wydanie UHD tego filmu znacznie wzrosły. Jak się tylko pojawi to biorę od razu Smile

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,303
Reputacja: 149

1 godzinę temu
( 6 godzin(y) temu)kłapouchy napisał(a):  Główną rolę gra raczej mniej znana włoska aktorka Matilda Anna Ingrid Lutz

Za każdym razem jak widzę okładki i plakaty tego filmu, wydaje mi się, że gram tam Khaleesi Big Grin

Odpowiedz
Strony (3): « Wstecz 1 2 3

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku