Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze

Strony (125): « Wstecz 1 ... 121 122 123 124 125

Opcje tematu
Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,202
Reputacja: 277

#1,241
12-12-2025, 16:03
Masz rację, źle zapamiętałem że nawet jak jest blokada to widać cenę.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,045
Reputacja: 82

#1,242
12-12-2025, 16:37
A jak jest z zavii? Bo juz zapomnialem. W sensie zamawianie u nich do PL, bo generalnie amazon te promki to kopiuje albo z HMV albo z zavii wlasnie.

Tam tez jest kolekcja koszmaru dostepna za 68£

Odpowiedz
Offline Fitzer
Użytkownik
Liczba postów: 233
Reputacja: 14

#1,243
5 godzin(y) temu
Jeżeli się nie mylę to od jakiegoś czasu przestali wysyłać do Polski, o ile nic się nie zmieniło.

Panasonic TX-55HZ1000E
Sony UBP-X800M2
Samsung HW-Q800A
Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 927
Reputacja: 56

#1,244
4 godzin(y) temu
(12-12-2025, 16:37)paniron napisał(a):  Tam tez jest kolekcja koszmaru dostepna za 68£
Czemu te Brytole blokują wysyłkę do Polski boxu Freddy'ego? Zavvi na pewno nie wysyła już do Polski.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,334
Reputacja: 150

#1,245
4 godzin(y) temu
No tak od dobrych paru lat nie wysyła Smile

Odpowiedz
Offline paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,045
Reputacja: 82

#1,246
4 godzin(y) temu (Ten post był ostatnio modyfikowany: 4 godzin(y) temu przez paniron.)
Moze HMV kiedys zacznie... ;-)

Juz oprocz UK wysylaja do Niemcow, Holandii, Francji i Belgii a kilka miesiecy temu jeszcze tego nie robili

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,334
Reputacja: 150

#1,247
4 godzin(y) temu
HMV kiedyś wysyłało przecież - kupowałem tam bodaj Bonda i Indianę. Przestali tak z dekadę temu.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 457
Reputacja: 39

#1,248
3 godzin(y) temu
( 4 godzin(y) temu)kulcikriu napisał(a):  Czemu te Brytole blokują wysyłkę do Polski boxu Freddy'ego?

Dla mnie Amazon UK to jest loteria. Albo filmy mają blokadę, albo mi odrzuca płatność (tylko u nich się trafiają takie problemy), albo film dojdzie w połamanym pudełku... Dlatego ostatnio unikam, jak się da to kupuję u źródła (Arrow, SS) albo poprzez iMusic. Po ostatnich komentarzach, rozważam też powrót do Rarewaves, ale jeszcze nie jestem tak zdesperowany Wink

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Fitzer
Użytkownik
Liczba postów: 233
Reputacja: 14

#1,249
2 godzin(y) temu
Widzę na forum mnóstwo krytyki wobec Amazon.uk, tymczasem u mnie jest to zdecydowanie główne źródło zakupów filmowych od kilku lat. Blokady na wysyłkę do nas to w całym morzu tytułów jednak pojedyncze przypadki, a oferta jest generalnie bardzo szeroka, włączając w to niszowych dystrybutorów. Zabezpieczenie przesyłek nie istnieje, więc to faktycznie loteria, ale w praktyce przypadki uszkodzeń powodujące konieczność wymiany egzemplarza to pojedyncze sytuacje, przytłaczająca większość przychodzi do mnie cała i zdrowa (może mam po prostu szczęście). Do tego kilkukrotnie dostawałem zwrot kasy na konto Amazon bez konieczności odsyłania produktu. Natomiast w aspekcie braku zabezpieczania przesyłek Amazon nie jest odosobniony jak wszyscy doskonale wiemy.

Sama przesyłka jest u mnie zazwyczaj bezproblematyczna i bardzo sprawna (od wysyłki kilka dni), przy czym jest też tania i jest możliwość śledzenia, w przeciwieństwie do niektórych alternatywnych sklepów. Jeżeli zamawiamy produkt, który przynajmniej wysyła Amazon to nie płacimy żadnych dodatkowych opłat poza tym co płacimy przy zamówieniu. Miałem co prawda dosłownie parę dni temu nieciekawą sytuację, pierwszy raz odkąd tam kupuję, że paczka do mnie nie dotarła i wróciła do Amazonu. Podobno ze względu na niemożność dostarczenia przez błędny adres czy coś takiego, ale jakoś wszystkie inne przesyłki od nich docierają. Biorąc pod uwagę, że ten film jest już niedostępny na Amazonie to dosyć bulwersująca sytuacja, ale nigdy wcześniej coś takiego mi się nie przytrafiło. Tutaj pewnie jest to też częściowo wina przewoźnika.

Dużym minusem mogą być pre-ordery, ale tutaj ponownie, moje doświadczenie jest takie, że zazwyczaj film przychodzi. Powiem więcej, jeżeli chodzi o limitkę Dobrego, Złego i Brzydkiego to dostałem swój egzemplarz po bardzo długim czasie od premiery, podczas gdy od dawna był sold out. Parę dni temu dotarł do mnie film kupiony jeszcze w październiku na promocji, chwilę przed wyprzedaniem, wtedy było napisane, że zazwyczaj jest wysyłany w ciągu 1-2 miesięcy. Na moim koncie wisiała od jakiegoś czasu informacja, że zostanie dostarczony do końca grudnia i faktycznie wysłali na początku grudnia i dotarł do mnie parę dni temu.

Także podsumowując, to nawet jeżeli nie jest to idealny sklep to tak jak wspomniałem, robię tam najwięcej zakupów i generalnie mam pozytywne doświadczenia.

Panasonic TX-55HZ1000E
Sony UBP-X800M2
Samsung HW-Q800A
Odpowiedz
Strony (125): « Wstecz 1 ... 121 122 123 124 125

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   5 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku