Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Mefisto - kolekcja

Strony (89): « Wstecz 1 ... 85 86 87 88 89

Opcje tematu
Mefisto - kolekcja
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,884
Reputacja: 124

26-06-2026, 16:02
"La Notte" z podmianką pudełka? Chciałeś zobaczyć co jest pod spodem, czy uszkodzone zostało w transporcie?

Ja to się prezentuje w 4K?

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,712
Reputacja: 172

26-06-2026, 23:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2026, 23:06 przez Mefisto.)
(26-06-2026, 12:54)Nfsfan83 napisał(a):  co to jest?

Maszynka ssąco-ciupciająca Smile

(26-06-2026, 14:19)Ash-9001 napisał(a):  Okularki 3D gotowe?

Jakieś tam okularki mam, nie wiem czy będą pasować, czy trzeba będzie kupić nowe.

(26-06-2026, 16:02)HAL 9000 napisał(a):  "La Notte" z podmianką pudełka?

Nie, combo zrobiłem z wydaniem blu, żeby nie tracić książeczki. Jeszcze nie oglądałem.

Odpowiedz
Offline Altair
Stały bywalec
Liczba postów: 338
Reputacja: 17

27-06-2026, 08:49
Coraz popularniejszy ten Valerion Smile

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

Wczoraj, 12:03
Li-piec:

[Obrazek: T22ApvU.jpeg]

Mydełko Fafi jest naprawdę piękne - niektóre filmy rodzą się dla steelbooków i to je taki przykład. Ale powtórzę raz jeszcze: szkoda, że ktoś nie pomyślał, żeby całość upodobnić do mydła. Obrazek jest ok, choć fakt cyfrowego przetworzenia całości sprawia, że nie ma tu wielkiej rewolucji cenowej - w przeciwieństwie do 8 - 1, tutaj większość zmian jednak jakoś trzyma się kupy. Swoją drogą zapomniałem, jaki ten film ma bombastyczny, agresywny soundtrack. W ogóle nie czuć braku atmosa, który w sumie nie wiem, co by mógł tu dodać.
Marilynka sukcesywnie uzupełniania - na dobrą sprawę braknie mi już tylko dwóch kluczowych pozycji. Inna sprawa, że z jakichś względów Bus Stop stał się białym krukiem...

[Obrazek: HmSwAtq.jpeg]

Strzała strzela promocją. Desperado niestety nie steel, ale nie byłem aż tak zdesperowany - ważne, że film wygląda jak człowiek.
Fascinacion - czekam teraz na newsa o 4K, skoro w końcu kupiłem Big Grin Choć stary transfer nawet oglądalny.
Jakuza - idealny przykład na zobrazowanie przepaści między starym, a nowym kinem. B klasówka z głupawą akcją, ale zrobiona i sfotografowana w taki sposób, że dziś byłaby pewnie nomka do Oscara za zdjęcia. Tak czy siak balsam dla oczu po netfliksowym wyrzygu w stylu - nomen-omen - Obsesji, która wygląda jakby montażysta zrzygał się na taśmę i tak to zostawili.
Ż.U.L.A. chyba nie trzeba komentować? Obrazek-ideał.

[Obrazek: 9Nv2P7g.jpeg]

Kupione dla zadowolenia ego Misfita Wink
Trochę zamienił stryjek, bo w przypadku Trumana tracimy atmosa (do przebolenia), a w przypadku Vanilli niestety poszły się kochać pod mostem wszystkie dodatki (czego się w sumie nie spodziewałem/nie sprawdziłem). Trudno, trzeci raz kupował tych filmów nie będę już xD

[Obrazek: Tcx4pVX.jpeg]

Radiance zawsze na propsie - jeszcze nie oglądane. Liczę po cichu, że wydadzą w końcu Lamparta zanim umrę.

[Obrazek: lkJjQ47.jpeg]
[Obrazek: vfkS66X.jpeg]
[Obrazek: YUvUm3D.jpeg]
[Obrazek: 299eMy6.jpeg]
[Obrazek: so9CMkp.jpeg]
[Obrazek: b13zzhe.jpeg]

Ostatnie (?) zakupy z USA i przyległości.
Szczerze to zapomniałem o tym 1 lipca, gdy wyjechali z promką na Crity - inaczej pewnie kupiłbym dwa razy tyle. Generalnie wszystkie te transfery palce lizać. Acz zgodzę się, że Point Blank to miejscami Teal Blank. Są sceny, że w ogóle się tego nie zauważa, ale są też i takie, gdzie chce sie założyć okulary przeciwsłoneczne. Trochę tak, jakby część scen specjalnie wyrównali do pozostałych, żeby była zgodność. Więc trochę rozumiem Sveta w tym wypadku. Alicji pewnie też wystawi zaniżoną notę, bo jest tam ten kolor również obecny, choć tutaj obrazek jest już mega naturalny - może to przejście bezpośrednio z dvd, ale nie spodziewałem się, że ten film będzie aż tak dobrze wyglądać.  Heart Czekam na Kolor Pieniędzy i nepalski Kałdun teraz.
Ciekawostka: Hud i Lenny posiadają pełnoprawne książeczki.
Uśpieni - idealne czernie, solidny transfer i ciekawe uwzględnienie alternatywnego audio, które zmienia... może ze 2 sceny  Big Grin
Labirynt - w końcu porzuciłem mojego pięknego digibooka dla natywnego 4K. Niby różnica niewielka, ale zauważalna.
Smokey - Także świetnie odnowiony, mimo kilku słabszych przejściówek. Po latach wciąż działa - mega odprężające półtorej godziny. I wciąż jedna z niewielu serii nie dotkniętych remejkozą i po latach sekłelozą. Cieszmy się póki można. Burt pozdrawia Pitiego  Cool
Upadek potwierdza zapowiedź Skauta (żeby było śmieszniej, to w wiekowej przecież Obsesji znalazłem Mizerię Big Grin). To ciekawy przypadek braku alternatywnej okładki i jednocześnie wkładania do czarnego, nieprzezroczystego pudełka grafiki na wewnętrznej stronie, więc tak już zostawiam. Obrazek, podobnie jak w Rozżarzonym ciele i LA, pięknie gorący. Za to książeczka rozczarowuje - zbliżone w treści eseje idą w wiadomym kierunku, nawet jeśli nowomowa nie jest w nich nadużywana. Znamienne, że oba kompletnie olewają postać Duvalla... Za to kapitalny jest esej w Point Blank - widać, że autor chciał napisać o tym filmie i sprawiało mu to frajdę. Co nie jest takie oczywiste, bo często ma się wrażenie, jakby ci ludzie (tudzież: te baby, bo tych od pyty nawet tam, gdzie nie trzeba) oglądali te filmy za karę i tego typu zlecenia to dla nich szansa na odreagowanie toksycznej skrajnie-prawicowej menosfery  Big Grin
Sakamoto - dla fanów. Trochę smętne i długo się rozkręca, ale jak już to robi, to sama przyjemność. Trochę głupio, że jakikolwiek spis utworów jest dopiero w napisach końcowych, a nie ma go w ogóle w dołączonej broszurce Big Grin
Crumb (Trump?) - fajny pomysł na slipa. Transfer stary, ale daje radę. Dodatków brak, ale za 7$ wybaczam.
okulary WayWay - sympatyczne, letnie, przyjemne (czyli w sam raz na teraz - zresztą tak właśnie celowałem z tymi zakupami), choć liczyłem trochę na więcej. Carell niewykorzystany w pełni.

No i tyle. Uciekam do salki, bo już grają u mnie Odyseję:
[Obrazek: yxpBxFD.jpeg]

Big Grin

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,849
Reputacja: 769

Wczoraj, 19:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 19:32 przez misfit.)
(Wczoraj, 12:03)Mefisto napisał(a):  Li-piec:
[Obrazek: 9Nv2P7g.jpeg]

No i git, w HDR10 jest wg mnie spora poprawa w stosunku do wydań Paramount, a w Firmie to już w ogóle nie ma o czym dyskutować.
W Truman Show tracimy Atmosa, ale zyskujemy OG 5.1.
Dodatki do Vanilla Sky możesz dokupić w wydaniu BD 2021 od Niemca, akurat mam go -> click. Czasami chodzi w okolicach 5-6 EUR.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

Wczoraj, 21:06
(Wczoraj, 19:31)misfit napisał(a):  a w Firmie to już w ogóle nie ma o czym dyskutować.

Jak byłem w firmie, to o niczym nie dyskutowaliśmy w związku z tym Big Grin
Z tych trzech tutaj jest faktycznie największy progres.

Odpowiedz
Strony (89): « Wstecz 1 ... 85 86 87 88 89

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   7 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku