Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

HAL 9000: Archiwum

Strony (88): « Wstecz 1 ... 84 85 86 87 88

Opcje tematu
HAL 9000: Archiwum
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,958
Reputacja: 129

4 godzin(y) temu
Ja lubię wszystkie jego filmy, w "Zakochanych" podobało mi się że Woody wykorzystał instrumentalną wersję piosenki "Amada Mia, Amore Mio" EL PASADORa  Smile

To jest kapitalny kawałek, od którego bardzo dużo zespołów mogłoby się nauczyć aranżacji:

Za każdym razem gdy ten motyw leci w filmie, to się uśmiecham Big Grin

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,941
Reputacja: 789

4 godzin(y) temu (Ten post był ostatnio modyfikowany: 4 godzin(y) temu przez misfit.)
Ciężko coś wywnioskować po tych mocno przyciemnionych screenach z UHD Vicky Cristina Barcelona. W realu UHD też ma znacznie bardziej nasycone kolory w stosunku do tego samego remastera na BD?
Jeśli tak, nie wykluczałbym, że z przestrzenią kolorów coś nie pykło. Nie byłby to pierwszy raz w przypadku Metropolitan, dopiero co wydali The Drama ze zwaloną przestrzenią kolorów, mam też od nich The Zone of Interest - też ze zwalonymi kolorami.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

4 godzin(y) temu
Tak, zdecydowanie bardziej, to nie jest subtelna różnica, no i też w żadnym wypadku nie wygląda to "naturalnie" czy "neutralnie", ale niezależnie od tego czy to było świadome działanie, czy wynik jakiegoś błędu, pokochałem to i już nie oddam nikomu  Big Grin

Mam filmy z błędami kolorystycznymi, ale tego rodzaju jeszcze nie spotkałem, o ile to błąd oczywiście.

Odpowiedz
Offline kłapouchy
Użytkownik
Liczba postów: 173
Reputacja: 17

4 godzin(y) temu
Ładny ten digi-pack. Po screenach można mieć wrażenie, że chyba z kolorami coś nie pykło. Może żółty suwak za bardzo się rozjechał. Ciężko odnaleźć zielony kolor np. skrin 13 i krzaki.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

3 godzin(y) temu
To poniżej pokazuje co się dzieje z kolorami:

[Obrazek: hbHyUNqT.webp]
[Obrazek: t618La9G.webp]
[Obrazek: O5Lf9EWD.webp]

Dwa pierwsze to BD, ostatnie to UHD. Dodaj do tego HDR Smile

Ma to wyraźny swój charakter, nie są to zdjęcia dokumentalne z planu Smile

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,670
Reputacja: 151

3 godzin(y) temu (Ten post był ostatnio modyfikowany: 3 godzin(y) temu przez sebas.)
Jak zwykle HAL, nie masz litości Wink  Smile

Running Man -  podziwiam odwagę, ja po godzinie seansu kibicowałem Łowcom. Smile
Szíriusz z 1942 roku - jak to sklasyfikować gatunkowo?

Jak obrazek w Nightcrawler - HDR coś wnosi?
To samo pytanie do Blackhat - mam polskie wydanie BD i zastanawiam się, czy jest sens podmieniać...

EDIT:
In the Dust of the Stars - ależ to fantastycznie wygląda! No i zagrał tam Leon Niemczyk!

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

3 godzin(y) temu
( 3 godzin(y) temu)sebas napisał(a):  Running Man -  podziwiam odwagę, ja po godzinie seansu kibicowałem Łowcom.
Big Grin

Przyznam szczerze, że długo podchodziłem do tego filmu i prawie o nim zapomniałem, bo wiedziałem ze "recenzje" miał negatywne (chodź ich nie czytałem). To nie był zakup w ciemno, przed decyzją obejrzałem go w... gdzieś tam... nie ważne gdzie Big Grin

W każdym razie, spodobał mi się na tyle, że postanowiłem go kupić. Jednak tym razem zgadzam się że wersja z Arnoldem jest  lepsza.

( 3 godzin(y) temu)sebas napisał(a):  Szíriusz z 1942 roku - jak to sklasyfikować gatunkowo?

To zdaje się pierwszy film o podróżowaniu w czasie, nie licząc tych krótkich filmików z ery kina niemego, gdzie na bank coś takiego było.
Fantastyki jest tam mało, jest to gatunek romantyczno-patriotyczny, główny bohater zakochuje się, a przy okazji wygarnia swoim przodkom błędy - nie znam dobrze historii Węgier, ale wszystko jest jasne, czytelne i dobrze się to ogląda, film nie zamula. Ma rozrywkowy charakter, a (ewentualne) podróżowanie w czasie jest bardzo naiwnie wytłumaczone (tłumaczenie jest  głupie, ale głupsze akcje robił Superman) Tongue

( 3 godzin(y) temu)sebas napisał(a):  ak obrazek w Nightcrawler - HDR coś wnosi?

Wczoraj włączyłem, ale musiałem przerwać, dzisiaj planuję obejrzeć - na początku filmu jest wypadek drogowy i płomienie na masce były przepalone, więc albo jest bardzo jasno i mój TV nie dał rady, albo ten HDR jest słaby, zobaczymy, dam znać.

( 3 godzin(y) temu)sebas napisał(a):  o samo pytanie do Blackhat - mam polskie wydanie BD i zastanawiam się, czy jest sens podmieniać...

Wydania od Arrow, dotarły na ostatnią chwilę i nie zdążyłem ich obejrzeć - zamówione na początku lipca (Rarewaves), paczka zaginęła itd.

"Tequila Sunrise" jest pierwszym zakupem bezpośrednio u wydawcy (Arrow) po kilku latach przerwy - przestałem tam zamawiać, jak przy jakiejś promocji nie mogłem sfinalizować zakupu (chyba był jakiś błąd na stronie).

( 3 godzin(y) temu)sebas napisał(a):  In the Dust of the Stars - ależ to fantastycznie wygląda! No i zagrał tam Leon Niemczyk!

Zgadzam się Smile

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,794
Reputacja: 175

1 godzinę temu
( 3 godzin(y) temu)sebas napisał(a):  To samo pytanie do Blackhat - mam polskie wydanie BD i zastanawiam się, czy jest sens podmieniać...

Jak najbardziej.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,345
Reputacja: 291

25 minut(y) temu
( 3 godzin(y) temu)sebas napisał(a):  Jak obrazek w Nightcrawler - HDR coś wnosi?
Trudno żeby wniósł skoro go tam tak naprawdę nie ma Tongue https://youtu.be/s_eXO3Hh6AE?is=RzodEShHFjbjfsIX

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (88): « Wstecz 1 ... 84 85 86 87 88

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   sydney33, 10 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku